Været må betegnes som skarpt, men det strålende solskinnet gjorde sitt til at 17. mai på Berkåk ble feiret i typisk bundadsvær; ikke for kaldt og ikke for varmt.

Etter gudstjenesten i Berkåk kirke, gikk det lange toget tradisjonen tro opp til helsesenteret, der Gjermund Kvam holdt dagens 17. mai tale.

Kvam vektla samhold og det å løfte i flokk for en best mulig fremtid. Han så også bakover, og hedret de som har skapt det Norge slik vi ser det i dag.

- La oss være takknemlige for de som har gått foran, og la oss vise raushet og vennlighet. Da bygger vi Norge på tuftene av gårsdagens Norge, sa han.

Ola Løkslett og Runa Marthe Skjolden leste diktet "Vær utålmodig menneske", for toget satte seg i bevegelse ned mot Rennebu barne- og ungdomsskole.

Her ble det tradisjonell feiring for hele familien, med kiosk, tombola, leker, natursti og grendastafett. Grendastafetten inneholdt både skigåing, trillebårer, bind for øynene, tårnstabling og ikke minst; soddspannholding.

De unge deltakerne gav jernet, og til slutt ble ble det sammenlagtseier til Alexandru, Audun, Mikkel og Gustav, som etter kraftanstrengelsen fortjent ble tildelt gullmedaljen.

Se bilder fra 17. mai på Berkåk øverst i saken.