Roger Liabø sier han alltid har hatt interesse for bil, og da selvfølgelig doninger med fire ringer i grillen. For to år siden kjøpte han en klassisk Audi Quattro.

- Denne har jeg hatt i to år. Det er artig å skruv, sjø, smiler Oppdalingen.

Audi Quattro er en gate- og rallybil, og var nokså spesiell, blant annet fordi det var den første firehjulsdrevne GT-bilen på markedet siden legendariske Jensen FF fra 60-tallet. Audien er altså en historisk bil, som i sin tid var stor i rallymiljøet.

- Jeg fikk prøvd den på flystripa, men den er gammel og seig, så rullebanen burde vært litt lengre, sier Liabø.

Sønnen Håkon har arvet opphavets entusiasme for bil, så når oktober kommer, og 16-års dagen er behørig feiret, går det nok ikke lang tid før vi får se junioren bak rattet.

- Jeg er med og mekker og synes det er kjempeartig med bil. Og det må selvsagt være Audi, presiserer han.

Quattroen benyttes bare når det er fint vær, så i den lunefulle trønderske sommeren, kan det gå lange perioder da den må holde seg innendørs.

- Ja, den blir stående alt for mye i garasjen, innrømmer eieren.

Jahn Kåre Uthuslien Larsen og Remy Isdahl er fra henholdsvis Larvik og Trondheim, er naturligvis Audi-entusiaster, og er i første rekke de to som står for arrangementet av helgas biltreff ved Oppdalsporten.

- Her er det ikke nødvendigvis om å gjøre å ha den fineste bilen. Ideologien vår går ut på at dette skal være inkluderende, og ha et godt miljø. Noe vi tror er hovedgrunnen til at vi har over 7 000 medlemmer på Facebook, forteller de.

Deltakerne på Norwgian Audi Freaks Club sitt biltreff i Opdal, kommer praktisk talt fra hele landet.

- En av entusiastene kommer helt fra Alta, forteller Uthuslien Larsen.

Biltreffet i Oppdal inneholder både utstillinger, kåringer i ulike klasser og masse sosial moro. samtlige biler var også på flyplassen, for riktig å få testet ut doningene.

- Mye bedre å rase litt i kontrollerte former på en lukket bane, enn å ta det ut i trafikken. Vi er opptatt av trafikksikkerheten, presiserer initiativtakerne bak helgas Audi-treff i Oppdal.