Forrige fredag var det åpning av den nye sykkelparken i Vangslia. Både små og store syklister fikk testet ut den nye løypa.

- Folk var kjempefornøyd på åpningen! Vi hadde besøk både fra lokale syklister og tilreisende så det lover godt for at vi klarer å nå ut til folk. Alle er kjempeglade for at dette tilbudet er tilbake - det har vært savnet, forteller Erik Flå til Opdalingen.

Han er initiativtakeren bak det hele. Han jobbet i Oppdal booking da det var Bike Park i Vangslia, tilbake i årene 2008-2011. Nå gjenbrukes noe av løypene, men det hele er tonet litt ned siden den gang.

- Løypenett fungerer det veldig bra. Litt utfordrende for byggingen av den nye løypen er at det er så tørt, men vi kan ikke klage på finværet heller. Så langt ser det ut til at vi kommer til å kjøre heis fredager på ettermiddagen/kvelden og på lørdager, sier han.

Arbeidet med å gjøre klar sykkeltraseen har pågått for fullt de siste ukene.

- Vi får se om det er liv laga. Etter masterplanen har det vært mye fokus på stisykling. Nå tenker vi heisbasert stisykling, vi synes det er artigst å kjøre ned, har Erik Flå tidligere uttalt til Opdalingen.

Det er start på toppen av stolheisen, ogde pusser opp noen av løypene fra den gang. Men de starter med to løyper, så har de planer om en tredje i løpet av sommeren. Det lages en helt ny løype i skogen mellom to av alpinbakkene der stolheisen går. De to løypene fra toppen vil komme sammen i denne delen, og ha en felles slutt.

- Det blir ganske fint inne i skogen, når vi får fjernet kvist og ryddet løypa. Sånt kunne vært gjort mer, også for turløyper, tror jeg. Så blir det lunt og i le for vær og vind, mener initiativtakeren.

Flå har fått laget en avtale med heiseieren, slik at denne sesongen kan gjennomføres som en testsesong. Dersom folk benytter tilbudet, og responsen er bra, så satser de på å starte tidligere neste sesong.

- Vi håper på det. Vi må starte satsingen litt smalt, neste år kan vi kanskje se på å utvide sesongen med kjøring også flere dager i uka. Men vi må gjøre det enkelt til å begynne med.

Videre skal vi jobbe med en ny løype fra topp til bunn, type blå singletrack og det klarer de å få til uten store investeringer da de har allerede en trasé som er godt egnet.

- Vi må komme tilbake til når den kan være klar til bruk nå i disse feriedager og med tanke på at oss gjør det vi kan for at heisen går de planlagte dagene. Det hadde vært artig å få til noen arrangement i sykkelparken også. Det tror vi mange vil bli med på. Så det er bare å følge med på våre kanaler fremover, sier Flå.

katrine.naas@opdalingen.no

913 88 680