Norge tapte søndag knepent mot Tyskland i plasseringskampen i åpent nordisk mesterskap i fotball for J16 landslag. 1-0 tapet betyr at de norske jentene ble nummer seks i turneringen.

Emilie Marie Joramo fra Rennebu ble etter kampen kåret til banens beste spiller og mottok verdivimpelen som bevis.

- Banens beste da vi tapte 0-1 for Tyskland i dag, fastslår Karin Larsen i Norges Fotballforbund.

Emilie har markert seg godt gjennom hele turneringen, og Rune Skjolden, hennes lærer ved Rennebu barne- og ungdomsskole, sier dette etter fredagens kamp mot Danmark;

- Var på kampen mot Danmark fredag, og det var sterkt å oppleve hvor god Emilie faktisk er. Sjøl om danskene var noen hakk bedre, har Emilie noen kvaliteter som muligens Lucas Modric og andre dyktige midtbanespillere har. Blikk, finesser, touch og plasseringer, i tillegg til løpsstyrke. Veldig kjekt.

På sin Facebook-profil, kommer den fotballinteresserte læreren like godt med en oppsummering fra kampen:

"Emilie ble felt innom 16-meteren tidlig i kampen, straffe og 1-0. Danmark utlignet senere i omgangen, Norge rett i angrep, ball slås inn fra høyre og Emilie skårer sitt første landslagsmål fra 10 meters hold med en suser i nettaket. Stor jubel blant ca 100 på tribunen. Danmark utlignet på nytt i 2.omgang, og siste 20 min fikk Norge mer enn nok med å holde gjestene unna mål. 2-2 var sterkt mot en god motstander, og Emilie var en av lagets beste, etter rennbyggens mening".

Landslagstreneren roser de norske jentene etter søndagens kamp.

- Det er lett å bli lurt av at Tyskland har gått på et par smeller i denne turneringa, men de har vært i ni av ti EM-finaler og det var det vi skulle opp mot i dag. Jentene leverte en enorm innsats og svarte på verdiarbeidet vårt. Jeg kan ikke be om mer, sier landslagstrener Børje Sørensen til fotball.no etter dagens kamp mot Tyskland.