Jøingsli skytterkonge etter omskyting

Foreldre og søsken til Tor Gaute sammen med kjæresten Anita Jære.  Foto: Trond Jære

Siste nytt

Tom Gaute Jøingsli ble skytterkonge for første gang etter omskyting mot Jan Kåre Moland. Anne Ingeborg Sogn Øiom tok skytterprinsesse-tittelen.

Begge gutta skjøt til 100 poeng i finalen med fem innertiere. I omskytingen var Jøingsli best med 99 mot Molands 98 poeng.

– Det har vel ikke gått opp for meg ennå, men det var veldig artig. Jeg prøvde å konsentrere meg om meg selv i omskytingen. Jeg var faktisk mindre nervøs enn i selve finalen. Jeg tenkte at dette var stort uansett, sa han til NRK.

Jøingsli er kjæresten til Anita Jære fra Rennebu. Både hun og pappa Trond Jære var lettet og veldig glade etter at seieren var et faktum.

Kjæresteparet har tidligere sagt at de ikke vil gifte seg før en av dem har blitt skytterkonge eller skytterdronning. På spørsmål om det blir bryllup nå, svarer Jøingsli følgende;

- Vi får se. Dette forplikter, sier skytterkongen til NRK.

Det ble en svært dramatisk omskyting. Begge skytterne fulgte hverandres score, men på det sjette skuddet var Moland ute i nieren, og det sjuende skuddet var en nier, mens Jøingsli fikk en nier i sitt nest siste skudd.