40 døgn i Oppdal - en fortelling om stillhet

Siste nytt

Fengselspresten Kjell Nyhus fra Hamar gir ut boken "40 dager og 40 netter. En fortelling om stillhet?", der handlingen er lagt til Oppdal.

"Nyhus drar alene til hytta, uten tv, musikk eller telefon. Han vet ikke helt hva han søker, men han vet at han lengter. Lengter etter Gud og ro og dypest sett seg selv. Nyhus lager seg rutiner og rytmer, og vi får følge ham på veien når han observerer seg selv og naturen med skarpt blikk: han går utover i naturen og innover i sitt eget dyp og sine egne drømmer. Han snakker med Gud og leser bøker."
 

Boka lanseres på Litteraturhuset i Oslo 18. september.

Utdrag fra boka:
«Jeg sitter i en gyngestol med et saueskinn som varmer i sete og rygg. Det er min stol, mine fjell og mi hytte, men jeg har like fullt en vag følelse av at noe vanskelig eller brysomt venter meg. Er det fordi jeg er henvist til mitt eget selskap i uker framover? Vil jeg finne hva jeg lengter etter? Kanskje er ikke lengsel annet enn sublimering, en avledning fra en krevende hverdag som ikke gir meg det jeg begjærer. Blikket mitt flakker rundt i den lille stua. Støv har lagt seg på parafinlampas grønne glassbeholder, fire fluer ligger på ryggen i vinduskarmen og ved siden av står et lys i staken, krummet og bøyd av solvarmen. – Jeg frykter døden og stillheten; brått slår tanken inn. Den romsterer noen korte øyeblikk, før jeg reiser meg, tar sikte på ytterdøra og går ut for å pisse.»