- Vikingene hadde den krigerånden som marinekorpset elsker

Staff Sergeant Abraham Blocker sverger på grunnloven, Gud og fedreland på å tjene marinekorpset i fire nye år. Generalmajor Dave Furness med ryggen til.  Foto: Jan Are Melgård

Siste nytt

Staff Sergeant (stabssersjant) Abraham Blocker fra US Marines Civil Affairs Team sverget fredag ettermiddag til Gud, grunnlov og fedreland å tjene USA i fire nye år i marinekorpset.

Seremonien ble holdt ved vikinggravfeltet på Vang, noe Blocker så på som en stor ære.

- Den største æren i mitt liv er å være en US Marine, å tjene min gud, mitt land og marinekorpset. Det er en oppfyllelse av alle mine barndomshåp og -drømmer å leve livet mitt på den måten foreldrene oppdro meg til å gjøre det, sier en tydelig rørt Blocker og fortsetter:

Stabssersjant Blocker ble gratulert av hans medsoldater etter seremonien.  Foto: Jan Are Melgård

 

- Jeg synes det er passende å ta denne seremonien dette i Norge, da dere har vært en fantastisk alliert for USA og for å vise den forpliktelsen marinekorpset har overfor Norge og NATO. Det er en helt spesiell ære å gjøre det her på gravfeltet for vikingkrigerne. De hadde den krigerånden som marinekorpset elsker og streber etter å leve opp til.

- Tjente foreldrene dine også landet sitt?

- Min far var i den amerikanske hæren lenger før jeg ble født. Foreldrene mine oppdro meg til å elske landet mitt og til å leve livet mitt for andre, og til å hjelpe andre som ikke kan hjelpe seg selv. Det var helt naturlig for meg å verve meg. Alle mine fire brødre har også tjent i hæren, samt nevøen min.

Også ordfører Kirsti Welander og lensmann Finn Skårsmoen var til stede.  Foto: Jan Are Melgård

 

- Tilbakemeldingene fra sivilbefolkningen er at marinesoldatene er vært svært hyggelige og imøtekommende?

- Vi har et ordtak i marinen – marinekorpset er enten dine beste venner, eller dine verste fiender. Norge er våre venner, smiler han.

Seremonien, som ble ledet av generalmajor Dave Furness, ble avsluttet med et symbolsk «oorah» fra Blockers medsoldater, som sto oppstild i givakt under hele affæren. Etterpå gikk alle frem og gratulerte stabssersjanten og ønsket ham tillykke med fire nye år.

Flere av marinesoldatene poserte, på eget initiativ, for et bilde foran gravhaugene etter at seansen var overstått. Mellom Welander og Skårsmoen står stabssersjant Abraham Blocker og generalmajor Dave Furness.  Foto: Jan Are Melgård