Kommunens kulturpris til Oppdal Kulturforum

Siste nytt

Ordfører Kirsti Welander delte lørdag kveld ut Oppdal kommune sin kulturpris for 2018. Utdelingen skjedde midt under nyttårskonserten i kulturhuset.

Det er 20. gang prisen deles ut, og ordføreren, som før hun begynte å lese juryens begrunnelse for prisen, begeistret fortalte om dobbel gåsehudfaktor over det hun hadde fått hørt fra scena, sier at det er en stor ære og få lov til å gi denne anerkjenelsen til sine sambygdinger.

  Foto: Arvid Storli

 

- Vinneren gjør en særlig innsats innen det vi kan kalle det utvidede kulturbegrepet og har underholdt oss i 13 år med sin kreativitet. De driver med mange ulike prosjekter og får barn og unge til å øve og opptre sammen med proffe musikere. De sprer glede og har hjulpet frem et mangfold av artister. Flere enn hundre talenter har fått utøvd seg, og mottakeren av prisen bidrar til læring, inspirasjon og utvikling. Det er en glede å tildele kulturprisen til Oppdal Kulturforum, sa Welander på vegen av den juryen, som foruten henne selv, har bestått av Sjur Vammervold og Eli Dahle.

  Foto: Arvid Storli

 

Thor Anders Berget tok i mot prisen, og takket på vegne av dem alle sammen.

- Dette er både kjempeinspirerende og gledelig, sa han til stående applaus fra publikum.