Røkkes privatfly sikrer Oppdal stafettlag i NM

Oppdal IL med søstrene Astrid Øyre, Kari Øyre og Silje Øyre Slind vant NM-stafetten under ski-NM på Røros i 2015 og fikk hilse på kong Harald. I morgen, søndag kjemper søstrene om nok ett NM-gull.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

Røkkes privatfly kan gi NM-gull.

Kjell Inge Røkke stiller privatflyet sitt til disposisjon, for at Oppdal kan stille lag på søndagens NM-stafett i langrenn.

Med finansmannens hjelp, kommer søstrene Kari, Silje og Astrid Øyre Slind til start på Meråker søndag, og det som en av de virkelig store gullfavorittene.

I utgangspunktet skulle de imidlertid ikke ha stilt lag.

Astrid er nemlig del av langløpssirkuset og skulle ha gått Ski Classics-rennet fra Toblach til Cortina lørdag. Dermed ville hun ikke rekke å komme seg til Meråker i tide til søndagens stafett.

Fredag ble det en endring på det.

- Da fikk vi høre at selveste Kjell Inge Røkke stilte med privatfly for å få henne oppover, og da er det bare å brette opp ermene og gå, smilte Silje Øyre Slind til NTB etter lørdagens fellesstart med skibytte i NM.

Saken ble først omtalt av lokalavisen Opp. Fikset privatfly

Der ble hun nummer sju, mens lillesøster Kari tok bronsemedaljen. Silje tvillingsøster Astrid fikk også spare kruttet sitt i Italia, etter at det planlagte Ski Classics-rennet i Toblach ble avlyst.

Dermed holder nok de fleste Oppdal som klare favoritter i søndagens stafett. Silje Øyre Slind kan ikke få takket Røkke nok for hjelpen med å få laget på plass.

-Det er helt rått! Det er bare å sende en stor takk til han. Det er bra han har hytte på Oppdal, smilte hun.

- Ære være Røkke. Han har ikke bare det råeste fyrverkeriet i Oppdal, han leverer det meste nå om dagen. Dette blir en rå historie for resten av livet, sa Kari Øyre Slind.

- Astrid ville jo egentlig ikke rukket å komme seg oppover, så det er takket være han at det kunne bli et Oppdal-lag i det hele tatt, tilføyer 29-åringen.

Nå gleder søstrene seg til å gå NM-stafett.

Nå ser søstrene fram til å gå NM-stafett. På spørsmål om Røkke-bidraget forplikter med hensyn til å levere i Meråker søndag, svarer Kari med et smil:

- Ja. Det legger litt press på oss, føler jeg.

Hun tror også storesøster Astrid kjenner litt på nettopp det på veien fra Italia.

- Jeg tenker nok at når hun nå sitter på privatflyet til Røkke, får hun litt adrenalin. Det kommer godt med i morgen, smilte landslagsløperen.

- Det blir kult uansett hvordan det går. Så håper vi selvfølgelig at det år bra, og da blir det enda kulere, sa Silje.

Astrid Øyre Slind er ventet å lande i Trondheim sent lørdag kveld. Deretter blir det noen timers søvn, før det er duket for NM-stafett.

I 2015 vant søstrene Øyre Slind NM-stafetten på Røros, og med hjelp av hytteoppdaling Kjell Inge Røkke, kan det bli en gjentagelse, fire år etter.