Oppgjøret mellom Oppdal og finske PK-KU Red endte med 2-1 tap for Oppdalsjentene. Etter to jevne omganger, var det det finske laget som kunne juble høyest.

Trener Roger Vollan var imponert over jentene etter kampen.

- Dette var utrolig spennende, og jeg er imponert over oss selv og motstanderen. Oppdal er kjent for å være en slow-starter, men om vi spiller som dette i to neste kampene, så kan dette bli bra til slutt, forteller treneren til Opdalingen.

Selv om det ble tap, forteller Vollan at de ikke kommer til å deppe over denne kampen.

- Det var et stort engasjement på sidelinjen, og det tror jeg gjorde godt for jentene. Når de får i seg lunsj senere, så tror jeg kampen er glemt, ser han.

- Vi kommer til å ta med oss denne kampen inn mot de to neste. Vi kommer også til å ha mer fokus på avslutninger, for mulighetene er der. Ofte velger vi å spille støttepasninger eller pasninger, og vi må bli mer kyniske og få flere avslutninger, ser Vollan.

Det var like før pause at det finske laget gikk i ledelsen, etter å ha gjort ingen feil alene med keeper. Etter pause kjørte Oppdal på for å få utlikningen, og midtveis i 2. omgang satt ballen i mål. Anne Klefstad klemte til fra langt hold, og ballen gikk i fin bue over keeperen og i mål.

Oppdalsjentene presset på og hadde flere sjanser til å gå i ledelsen. Like før slutt fikk PK-KU Red et frispark på rundt 20 meters hold, og klinket ballen i mål.

Fokus på det sosiale

Oppdal J14 har fått god hjelp av Oppdal J17 i forkant av turneringen.

- Vi har fått spilt to-tre treningskamper mot dem på 11-er bane, og jentene har virkelig fått testet og fått følelsen på hvordan det er å spille på en større bane, sier Vollan.

Da laget skulle melde seg på Norway Cup, hadde de valget med å stille med to 7-er lag eller ett 11-er lag.

- Vi er 15-16 jenter som er til stede på sletta, og vi ønsker å satse på samholdet og valgte å stille ett 11-er lag, sier Vollan.

Så langt har Oslo og turneringen levert varene.

- Jentene koser seg veldig mye. De er utrolig snille og er en veldig sosial gjeng, sier Vollan.

Det er flere Oppdalslag som skal i ilden utover dagen, og J14 skal være tilstede på kampene på Ekeberg utover dagen for å heie fram sine medspillere fra klubben til seier.