22 sekunder unna pallen

Kristine Hokseng Øien og Ole Andreas Flotten leverte en god sprint under Norgescuprennet på Os i dag.

Kristine Hokseng Øien fra et tidligere løp denne sesongen.   Foto: Privat

Sport

Norgescupen i skiskyting arrangeres i helga i Os i Østerdalen. Det konkurreres i sprint i dag, fellesstart (junior-NM) på lørdag og NM mix-stafett på søndag.

I klassen K17 endte Kristine Hokseng Øien fra Oppdal IL på en 8. plass. Hun fikk to bom på siste stående, men det gikk fort i sporet for oppdalingen, som i mål er kun 22 sekunder unna pallen.

- Skytingen i dag var mye bedre enn hva den bruker å være og i løypa gikk det bra. Jeg hadde grei fart i sporet, forteller hun til Opdalingen.

Da hun var ute å gikk var hun ikke klar over at hun var kun 22 sekunder unna pallen. Hun endte på en 8. plass, som er hennes beste plassering i Norgescupen.

- Det er veldig deilig å se at jeg ikke er så langt unna pallen og at det er mulig å komme dit, sier hun.

I morgen er det fellesstart som står på agendaen, hvor det er en NM øvelse for juniorene.

- Det kommer til å bli veldig spennende i morgen. Jeg satser på å gå et godt løp og legger opp til at jeg skal finne mitt eget tempo og ikke bli stresset av de andre, sier hun.

Mia Norheim endte på en 39. plass i samme klasse.

- Kjipt med siste skuddet

Ole Andreas Flotten har slitt med sykdom inn mot sesongen og begynte ikke å konkurrere før etter jul. Under dagens sprint endte han på en 6. plass i klassen menn senior.

- Det var et bra løp, men det er veldig irriterende at jeg bommer på siste skuddet, sier han til Opdalingen.

Han legger til at han mest sannsynlig hadde havnet på pallen om han hadde skutt to fulle hus under sprinten.

- Formen kjennes bra ut. Jeg åpnet ganske hardt og gikk i rygg på en som bruker å gå raske sisterunder, så jeg gikk sammen med han på sisterunden. Det er veldig deilig å kjenne at kroppen fungerer veldig godt i konkurranse. Jeg har følt meg bra på trening den siste måneden, men det har ikke løsnet i løp før nå, sier han.

Flotten kan melde om strålende forhold på Os.

- Løypa er veldig bra, og det er perfekt vær og temperaturer for oss som skal gå løp. Det er like forhold for alle, sier han.

I morgen er det fellesstart, en disiplin Flotten ser fram til.

- Det er en løype hvor det er veldig lett å komme bakfra, så taktikken min blir nok å gå kontrollert de tre første rundene. Rett før mål er det en tøff motbakke, så fellesstarten kommer nok til å bli avgjort der. Jeg har en målsetning om å få en bedre plasseringen enn i dag, og det er i fellesstart jeg har best resultat fra, så dette gleder jeg meg til.

Resultater

Martin Smestu Holm (Rennebu IL) endte på en 47. plass i klassen M19, mens Fredrik Frich fra Oppdal IL ble nummer 28 i samme klasse.

Simen Hårstad ble nummer to sin klasse M18, mens Henrik Uv Værnes ble nummer 67 i klassen M17.