- Det viktigste var å komme fra det uten skader

Det sier Kjetil Sandsten som sammen med flere menn gjorde comeback på håndballbanen i en showkamp mot Rennebu damelag søndag.
Sport

Søndag arrangerte Oppdal IL håndball stor håndballavslutning i idrettshallen i Oppdal sentrum. Flere lag fra Oppdal og Rennebu møttes og ga publikum morsomme og spennende lokaloppgjør.


Forrykende håndballavslutning

Fulle tribuner og stor idrettsglede da Oppdal og Rennebu inviterte til håndballfest. Se stor bildeserie!

 

Selv om dagen først og fremst ble arrangert for barna, ble det en godbit av en kamp helt på tampen av arrangementet.

Damelaget til Rennebu, som for øvrig også har mange spillere fra Oppdal på laget, møtte en gjeng rustne herrer fra Oppdal og Rennebu til en showkamp.

Ifølge flere som Opdalingen har snakket med har ikke Oppdal hatt herrelag i håndball siden starten på 80-tallet da idrettshallen ble bygd. Dermed kan man kalle søndagens kamp for historisk.

Mennene som pusset støv av gamle håndballferdigheter var Kjetil Sandsten, Bård Botten, Arnt Hove, Tore Aasheim, Jon Ivar Jamtøy, Marius Pettersen, Jens Kristian Auke, Øyvind Kjeka, Tommy Knutsen og Kjetil Asphaug.

Herrene vant showkampen

Herrelaget hadde ikke møtt opp til prestisjeoppgjøret for å bli rundspilt av de aktive damene. Fra første kast ga de damelaget hard motstand. Høyt tempo og tøffe dueller preget 1. omgangen. Herrelaget gikk til pause med ledelsen 7-5.

I 2. omgang fortsatte kampen der den slapp i første halv del. Mannfolket spilte nesten som om det var en VM-finale. Dette gjorde at det ble svært underholdene for publikum, som fikk se feberredninger fra målvakt Bård Botten og trick-skudd fra Kjetil Sandsten.

Med en ekstraomgang på 10 minutter vant herrelaget til slutt kampen 19-14.

- De spilte med livet som innsats

Trener for damelaget Olaug Hoel Knutsen lot seg imponere av herrene, som knapt nok hadde rørt en håndball på flere år før kampen.

- Jeg ble imponert over mange av dem. De spilte med livet som innsats. De hadde bestemt seg for å vinne kampen på forhånd, sier hun og smiler.

For Hoel Knutsen var ikke resultatet så viktig i denne kampen. Hun synes hele arrangementet sett under ett betydde mest.

-  Det er artig at håndballgruppa i Oppdal kan lage en slik dag. For barna var det nok stas å kunne se de voksne spille håndball også. Vi er jo forbildene deres, forteller Rennebu-treneren.

- Artig å få spille håndball igjen

En av kampens beste spillere var Kjetil Sandsten. Kanskje ikke så rart når man undersøker idrettskarrieren hans. På slutten av 80-tallet spilte Sandsten håndball på Norges høyeste nivå med Nordstrand.

- Det er artig å få være med å spille håndball igjen. Det er jo verdens morsomste idrett. Det viktigste er at jeg kom helskinna fra det uten skader, sier han og ler.

Sandsten vil gi ros til sine lagkamerater, som han ikke har trent med tidligere.

- Flere på laget visste jeg ikke hvem var før denne kampen. Gutta var kjempegode og viste lagånd, forteller han.

- Blir du med hvis Oppdal og Rennebu danner et herrelag?

- Nei, jeg gjør nok ikke det. Jeg har et kne som er alt for dårlig. Men jeg synes absolutt at det skulle vært et herrelag. Det er viktig å starte med de yngste og få opp interessen rundt håndball, sier han.

Se bildeserie øverst i artikkelen!