Generalprøve før alvoret starter

Nabolagene testet formen før seriestart og i det innbyrdes oppgjøret på Rennebu kunstgras var det divisjonsforskjell på lagene.
Sport

Oppdal spiller også denne sesongen i 5. divisjon, mens Rennebu holder til i divisjonen under. Sett i lys av mandagens treningskamp mellom de to lagene, skulle en tro det var motsatt.

Det var bare en treningskamp, og det manglet sentrale spillere på begge lag, blant annet  savnet Oppdal et par spisser til kampen som gikk 2. påskedag på kunstgrasbanen på Berkåk, men Rennebu var best i det meste, og vant kampen helt fortjent. 

En av Oppdals beste offensive spillere, Christian Myrhaug, meldte nylig overgang til Dombås, mens målgarantisten Marius Røhjell var forhindret fra å spille treningskampen på Berkåk.

Rennebu manglet blant andre Kjell Arne Hårstad og Jo Andreas Flå, men uansett var det oransjetrøyene som dominerte kampen fra første spark på ballen.

Det sto da også 2-0 til Rennebu allerede før klokka passerte fire minutter, etter scoringer av brødrene Stian og Petter Sandhaugen, mens Ola Andreas Hoel la på til 3-0 i andre omgangs første minutt.

- "Oppdalshalvtimen", sier Ørjan Sveen om det som skjedde i starten av omgangene.

Spillet jevnet seg noe ut utover i kampen, men bortsett fra et par halvsjanser, slapp ikke Oppdal noe særlig til med eget spill mot aggressive Rennebuspillere.

En skal ikke dra det for langt etter vinterens treningskamper, men jeg gadd vite hvilken motstander som kan matche midtbanen til Rennebu i årets sesong i 6. divisjon. Anført av Ola Andreas Hoel virker de veldig sterke, og legger vi til et bunnsolid forsvar, har vi trua på at oppholdet i divisjonen bllir kortvarig.

- Vi har ikke spilt så mye 11' er fotball og har mye å gå på. Men vi begynner etter hvert å kjenne hverandres roller og relasjoner, så nå gleder vi oss til torsdag og seriestart, sier spillende trener Håvard Hårstad Meslo.

Erik Botten roser Rennebus gode kollektiv, og mener Oppdal har noe å gå på i forhold til tempo og felles forståelse både i forsvar og angrep.

- Det blir litt mye en og en, og vi har fått trent for lite kollektivt. Men kampen var en fin oppkjøring til søndagens seriestart mot Brekken, sier Oppdals trener.

Oppdal har slått Øksendal og Rindal i sine to tidligere treningskamper før seriestarten, mens Rennebu slått Leik og Grønningen, og tapt med ett mål i to jevne kamper mot Svorkmo og Alvdal.

- Målet vårt er å holde oss i 5. divisjon, sier Botten, mens kollega Hårstad Meslo har et mer hårete mål for Rennebus sesong i divisjonen under.

- Vi har forhåpninger om å være i toppen gjennom hele sesongen, så spenningen er der hele tiden. Jeg vet nesten ingen ting om de andre lagene, men tror Ålen er et av de bedre. Så allerede på torsdag får vi kanskje en pekepinn på hvor vi står i forhold til de andre lagene, sier han.

Rennebu sesongåpner altså førstkommende torsdag hjemme mot Ålen. Oppdal starter også kampen om poengene hjemme når de møter Brekken på søndag i sin første kamp i årets sesong.

Se bilder fra treningskampen Rennebu-Oppdal øverst i saken!