– Det var et hardt løp

Bård Botten vant sin klasse under Amsterdam Toughest i påsken.

Løpet i Amsterdam var et hardt og krevende løp, hvor deltakerne skulle gjennom både vann, gjørme og hinder.   Foto: Privat

Sport

Påskeaften gikk Toughest Amsterdam av stabelen. Dette er et av flere toughest-arrangement som blir arrangert i år, og det skal arrangeres totalt ti slike konkurranser rundt om i Skandinavia og Europa i år. Løpet i Amsterdam var et åtte kilometer langt løp hvor du skal gjennom en rekke hinder.

Bård Botten fra Oppdal deltok i konkurransen i Amsterdam, og der gjennomførte han et godt løp.

– Det var et hardt løp, men jeg er veldig stolt over prestasjonen min, forteller han til Opdalingen.

Han jobber til daglig som personlig trener og han forteller at han har hatt en fin oppladning til konkurransen.

– Jeg startet i gruppe 18, for jeg har ikke noen resultater å vise til. Jeg var der for å prestere og å ha det artig, men jeg var veldig klar på at jeg skulle gi alt, sier han.

Vant sin klasse

Botten forteller at han disponerte kreftene gjennom løpet på en bra måte.

Han ble totalt nummer 185 av 1500 deltakere. Han løp inn til tiden 1 time og fire minutter og vant sin klasse M50-54.

– Jeg hadde ingen anelse om at jeg hadde vunnet før en god stund etter at jeg hadde kommet i mål, sier han.

– Jeg sitter igjen med en god følelse etter løpet. Det at jeg klarte å hevde meg i gruppa mi, gjør meg veldig stolt. Jeg lå fremst i gruppa mi og startet i et bra tempo sammen med en nederlender. Vi holdt sammen hele veien, helt til tredje siste hinder, da han ikke hadde mer å gi, sier han.

Det var i Oslo i fjor han deltok i sitt første toughest-arrangement.

– Dette løpet i Amsterdam var noe helt annet enn i Oslo. Her løp vi i mudder i flere minutter og det var veldig tungt etter at du hadde vært nedi vann og voller med gjørme. Det kjentes ut som om jeg var ti kilo tyngre når jeg skulle løpe etter de hindringene, men løpsformen min var bra og jeg trengte noen minutter på å løpe det av meg. Jeg tok også igjen 50 personer som startet ti minutter foran meg, så det er jeg veldig stolt av, sier hun.

– En viktig støttespiller

Før løpet hadde han som mål å komme seg gjennom løypa på en time. Han var fire minutter fra å nå målet.

Botten hadde med seg sønnen som støttespiller under løpet, og han forteller at han ikke hadde klart det uten han.

– Han var en veldig viktig støttespiller for meg både før, under og etter løpet. Han var veldig flink til å oppmuntre og motivere meg, sier han.

– Er det flere toughest-arrangement du skal være med på i år?

– Om alt går etter planen, skal jeg være med på arrangementet i Stockholm i juni og i Oslo (Holmenkollen) i september. Planen fram til da er å trene godt, forteller han.