Oppdal damelag vant tosifret i serieåpningen

Ruskende snøvær la ingen demper på stemningen da damene fra Oppdal kjørte over Singsås hjemme på Oppdal Bankbane.
Sport

Torsdag kveld sesongåpnet Oppdal damelag hjemme på Oppdal Bankbane mot Singsås. Damene som holder til i 4. divisjon i avdeling 3, har hatt en fin oppkjøring inn til sesongen og beviste det i årets første seriekamp.

Hjemmelaget tok styringen fra første spark på ballen og vant til slutt kampen hele 10-0. Ikke en gang store mengder med snø under kampen satte en stopper for målshowet.

- Forventet ikke så stor seier

Trenerne Torkel Kant og Paul Arne Nøstberg var svært fornøyde med laget etter kampen.

- Vi forventet at vi skulle få til et godt resultat, men ikke så bra som dette, forteller Kant til Opdalingen.

Oppdalstreneren vil skryte av damenes treningsoppmøte i vinter.

- Vi har flere nye spillere og har fått trent godt i vinter. Damene er dedikerte og mange av dem prioriterer fotballen, sier han.

- Hva blir viktig frem mot neste kamp etter en slik stor seier?

- Nå handler det om å nullstille seg. Vi møter et trondheimslag som er antatt bedre enn Singsås. Vi må prøve å få utnyttet vingene våre bedre enn vi gjorde i dag, forteller Kant.

Fem mål før pause

Oppdalslaget tok tidlig ledelsen med mål av Kari Dørum, som fyrte av gårde et skudd fra spiss vinkel. 1-0. Ikke lenge etter økte Eli Skaslien ledelsen til 2-0 med en herlig volley etter et hjørnespark.

Så var det Dorthea Kant som fant veien til nettmaskene. Spilleren fikk stå alene inne i 16-meteren og satte ballen kontant i mål. 3-0. Marte Skarsheim var nestemann som tegnet seg på scoringslisten. Fra nærmest død vinkel fra rundt 30 meter plasserte hun ballen over keeper og i mål. 4-0.

Like før pause utnyttet Oppdal en kontring. Eli Skaslien satte inn sitt andre mål for kvelden. 5-0 var stillingen til hvilen.

Vant til slutt 10-0

Etter pause fortsatte Oppdal storspillet. Igjen var Eli Skaslien frempå og limte ballen elegant i krysset. 6-0. Hat-trick var et faktum. Damene ga seg ikke der. Etter 76 minutter spilt satte Malin Wassdahl ballen i mål og fortsette målshowet. 7-0.

Mange spillere laget mål denne kvelden. Ambjørg Håker økte til 8-0 i det 79. minutt. Få minutter senere var det Elise Myren sin tur til å score. 9-0. Like før slutt satte Elise Myren punktum på kampen med sitt andre mål i kampen. Oppdal damelag vant hele 10-0.

Neste kamp for damelaget er torsdag neste uke borte mot Kattem/Flatås på Flatåsen kunstgress.