– Vi holder på fordi det er morsomt

Paintball-laget Frost ble nummer to i turnering på Stathelle i Telemark.

  Foto: Foto: Privat

Sport

Oppdalingene Arve Husby, Andreas Rønning og Even Killingberg er aktive medlemmer i Sunndal Paintballklubb (SPK) og spiller for laget Frost. Opdalingen har tidligere skrevet om guttene som i fjor skjøt seg til topps i 3. divisjon.

For litt over en uke siden startet det nyopprykkede laget sesongen i 2. divisjon og stilte i en turnering ved Rønholt Reball & paintball arena på Stathelle i Telemark. Her viste de muskler og kom på en solid 2. plass.

–Det var artig å komme på pallen. Vi er en gjeng kompiser som egentlig bare holder på fordi det er morsomt, forteller Even Killingberg til Opdalingen.

Norsk X-Ball Serie består av totalt fire turneringer i året. Turneringene fungerer som en fotballcup. Etter endt gruppespill går de fire beste lagene i hver gruppe til et sluttspill.

I paintball består hvert lag av fem personer. Når man blir truffet må man gå av banen, og det første laget som fjerner alle spillerne til motstanderen vinner. Man kan også vinne ved å komme seg over på motstanderens bane og trykke på en knapp.

–Hva er målsettingen deres for sesongen?

–Målet vårt er å vinne en turnering. Det hadde vært morsomt å vinne serien og rykket opp til 1. divisjon også, men det tror jeg blir vanskelig, sier han.

Hver søndag, når de har mulighet, reiser kompisene til Sunndalsøra for å trene med laget.

–Jeg startet ikke med paintball før i fjor, men det går bra. Det er ikke så høyt nivå i Norge som ute i Europa, forteller Killingberg.