Fine mål, rødt kort og straffespark

Kampen hadde det meste da Rennebu og Støren2/Sokna barket sammen til lokaloppgjør.
Sport

Hjemmelaget spilte best fotball og vant fortjent da Støren2/Sokna gjestet Rennebu kunstgras mandag kveld.

- Tabellen tilsier et toppoppgjør, og spillerne virket tent i garderoben. Vi ønsker å heve oss fra forrige kamp mot Singsås, det må også til skal det bli poeng, sa Olav Stavne da dommeren blåste kampen i gang.

Tent eller ikke, Rennebus forsvar rotet det i hvert fall fryktelig til etter ti minutter, noe som førte til at bortelaget tok ledelsen på et skudd som i tillegg endret retningpå veien inn i mål. Bedre ble det ikke 18 minutter ut i omgangen, da gjestene kom gjennom på venstre side og økte ledelsen.

Hjemmelaget brukte bare noen minutter på å komme inn i kampen, for da Øystein Østerås fant Jørgen Hoel med et delikat fremspill halvveis i omgangen, et innlegg Jørgen takket og bukket for med å runde keeper og score sikkert, var det plutselig full tenning i kampen igjen.

Det gikk bare ytterligere fire minutter før lagene var like langt. Øystein Østerås spilte en meget god kamp, og han var både arkitekt og eksekutør bak utligningen. Østerås ga seg ikke med det, for midtbanespilleren fant nettmaskene enda en gang før pause, noe som førte til at hjemmelaget hadde snudd 0-2 til 3-2 ledelse halveis i kampen.

- Passiv start og vi skaper trøbbel for oss selv med naivt og ubesluttsomt spill. Presisjonen bedret seg utover i kampen, men vi må kontrollere spissen deres bedre,  sa Olav Stavne i pausen.

Andre omgang startet på best tenkelige måte for Rennebu, da Aleksander Sæther Flå headet inn 4-2 fem minutter ut i omgangen. Resten av kampen dominerte hjemmelaget stort, og bare udyktighet og en god keeper, hindret Rennebu i å punktere kampen.

Fem minutter før slutt mente dommeren at en av bortelagrets spillere sparket etter Rennebus keeper. Forseelsen ble belønnet med gult kort, og etter som samme spiller tidligere i kampen også hadde blitt vist samme kortvalør av dommeren, måtte gjestene avslutte kampen med 10 mann.

Likevel ble det Støren2/Sokna som scoret det siste målet i kampen. I siste spilleminutt ble en av gjestenes spillere hektet inne i feltet, straffesparket omsatt i scoring, noe som førte til en viss uro både på banen og blant publikum i hektiske sluttsekunder.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed kunne Rennebu juble over sin fjerde strake seier i årets sesong.

- Vi vinner på en middels til minus dag, sa Håvard Hårstad Meslo etter kampslutt, mens medtrener Olav Stavne var litt mere raus med godordene.

- Det var dumt vi ikke punkterte kampen tidlig, for spillemessig var det stor forskjell på lagene. Siste halvdel av første omgang, og store deler av andreomgangen var bra, mente Stavne.

I hvert fall bra nok til å slå tabelltoer Støren2/Sokna, og med seieren skaffet Rennebu seg en trepoengs luke i toppen av tabellen.

Rennebu møter Røros2 i sin neste kamp, også den på hjemmebane. Oppgjøret spilles Kristi Himmelfartsdag, og blir sesongens første oppgjør på Frambanens naturgress.

Bilder fra Rennebu-Støren2/Sokna finner du øverst i saken.