Hege best i å sykle til og fra jobb

Vant sykkel for aktiv innsats for egen helse til og fra jobb.

Leder Turid Teksum, folkehelsekoordinator Vigdis Thun, vinner Hege Møller og avdelingsleder Åshild Megarden.  Foto: Tore Aasheim

Sport

Aksjon arbeidsvei går ut på å få flest mulig til å la bilen stå og heller sykle til jobb.

Hege Møller som til vanlig jobber på Oppdal Helsesenter begynte å sykle for et par-tre år siden, og siden det har hun ikke sett seg tilbake. Nå sykler hun året rundt, uansett vær og uansett føre.

- Hege er virkelig en verdig vinner, forteller folkehelsekoordinator Vigdis Thun i Oppdal kommune til Opdalingen.

- Det gjelder å sykle flest mulig dager i løpet av en uke, og Hege sykler altså over fire kilometer hver dag for å komme seg fram og tilbake på jobb.

- Det er fint å få varmet opp kroppen før man kommer på jobb. Vi har en fysisk anstrengende jobb og det er greit å starte på morgenstellet uten kald kropp, forteller Hege. Hun har regnet ut at det tar cirka like lang tid å sykle som å kjøre bil; det går blant mye kjappere å parkere sykkelen enn å parkere bilen.

Sykkelpremien var kjærkommen, fram til nå har Hege brukt en gammel sykkel som egentlig ikke passet henne.

Leder på sykehjemmet Turid Teksum og avdelingslederen på Heges avdeling Åshild Megarden, synes det er stor sats at det er en av deres ansatte som vant premien.

- Vi jobber bevist med fysisk aktivitet blant våre ansatte, forteller Megarden.

- Våre ansatte har fysisk anstrengende jobber og det er greit å få brukt andre muskler enn de man bruker mye på jobb, og så er det også bra å få styrket de musklene som belastes hele tiden, forklarer Megarden.

Vigdis Thun påpeker at det ikke er så mye som skal til, cirka 30 minutter med aktivitet hver dag kan være med å fremme og styrke både helse og trivsel, fysisk og mentalt. Hun oppfordrer flere bedrifter til å komme i gang med tiltak for å hjelpe ansatte til en mer aktiv hverdag.