Andrea Gjønnes (16) hadde i fjor en god sesong i langrennssporet og på standplass. Hun ble blant annet dobbelt kretsmester i Knyken og hun ble sammen med Håkon Halseth fra Rennebu tatt ut til Statkraft YoungStar i Holmenkollen.

I fjor sommer kom beskjeden om at hun var tatt ut til å starte på skiskytterlinja ved NTG Lillehammer. For 16-åringen stod det mellom NTG Lillehammer eller Meråker når hun skulle velge skole til videregående.

– Klassemiljøet er utrolig godt og vi kommer veldig godt overens alle sammen. Trenerne er utrolig bra, sier Gjønnes.

Slitt med sykdom

Så langt denne sesongen har ikke kroppen spilt på lag.

– Fram til jul har jeg dessverre hatt en del sykdom, men nå i jula har jeg hatt en god treningsperiode, så formen begynner å komme litt igjen mot Norgescupen i helga, forteller hun til Opdalingen.

Etter et semester på Lillehammer, merker 16-åringen at hun har utviklet seg som skiskytter.

– Jeg merker at jeg har blitt mye mer rutinert og jeg har blitt mer bevisst på hva jeg trener og hvorfor, sier hun.

– Hvilke mål og forventninger har du i 2018?

– Med tanke på at jeg har slitt med sykdom i høst, vet jeg ikke helt hvordan jeg ligger an i forhold til de andre, men jeg ønsker å bruke helga til å sette meg nye mål og forventninger ut ifra det, sier hun.

Vil representere Norge internasjonalt

For oppdalingen sin del ser hun mest frem til å gå Norgescup-rennene og NM på Simostranda denne sesongen.

– Hvordan trives du på NTG og Lillehammer?

– Jeg trives veldig godt på Lillehammer, men det er klart at det er godt å komme hjem en gang i blant. Juleferien ble tilbragt med familie og venner som støtter meg og det ga meg mye motivasjon til å fortsette med det jeg gjør.

– Hva blir fokuset ditt for resten av sesongen?

– Framover i sesongen blir det mest fokus på rolige langturer, men vi forbereder oss til helgenes renn ved å ha en hardøkt midt i uka. Jeg har et mål om å komme så langt som mulig innen skiskyting og håper å kunne få representere Norge internasjonalt, sier hun.

Flere på startstreken i Lygna

Til helga er det klart for runde tre i Norgescupen, som arrangeres på Lygna. Der skal det konkurreres i normal (lørdag) og sprint (søndag). Disse utøverne fra Oppdal og Rennebu er påmeldt til rennene i helgen: Ingeborg Smestu Holm (Rennebu, K17), Tonje Nordheim (Oppdal, K17), Andrea Gjønnes (Oppdal, K17), Håkon Halseth (Rennebu, M17), Torbjørn Stue n (Rennebu, M17), Indre Halseth (Rennebu, M19), S imen Hårs tad (Rennebu, M19), O le Andreas Flotten (Oppdal, M senior), M ia Norheim (Oppdal, K18-19) og Kristine Hokseng Ø ien (Oppdal, K18-19).