Sikret nytt nordisk mesterskapsgull

Ingebrigt Hoelsæter imponerte i Sverige.

Ingebrigt Hoelsæter etter at han sikret et nytt nordisk mesterskapsgull.   Foto: Privat

Sport

I helga kjørte Ingebrigt Hoelsæter (15) snocross-konkurranse i Mora i Sverige. På lørdag skulle førerne konkurrere om å bli nordisk mester, mens søndag startet den første kvalifiseringsrunde i Svensk Mesterskap (SM). I SM skal de gjennom fire kvalifiseringsrunder og en finale.

De fem beste kjørerne fra Norge, Sverige og Finland blir tatt ut i hver klasse og får konkurrere om å bli SM-mester.

Ingebrigt Hoelsæter har hatt en annerledes sesong i år og han kom sent i gang på grunn av et brudd i armen. Hans første konkurranse skjedde forrige helg, på Midt-Norsk mesterskap i Tydal og Brekken.

I fjor ble 15-åringen nordisk mester i Mora. På lørdag gjentok han suksessen fra i fjor og sikret seg et nytt nordisk mesterskapsgull.

- Alt stemte fra start til slutt og jeg tok seieren med stil da jeg smalt til med tre av tre heatseire, skriver oppdalingen på sin Facebook-side.

Han ønsker å takke Elias Ishoel og Jørgen Dahle Bakken for all hjelp på lørdag.

Imponerte i Pro Stock

De siste sesongene har han kjørt i klassen 14–16 år. Når han denne sesongen skal konkurrere i Sverige, skal han fortsatt kjøre i den klassen. Men i Norge kommer han til å klasse opp til pro stock, som er eliteklassen.

På søndag startet han et nytt kapittel i karrieren til oppdalingen. Han deltok i sin første Pro Stock-konkurranse på søndag og der imponerte han med en 11. plass i finalen.

- Jeg startet dagen med en 4. plass i første heat og i andre heatet kjørte jeg av banen og kom ikke innpå før alle hadde passert. Jeg måtte derfor i last chans hvor jeg ble bommer 2. Finalen kom jeg ut sist, men kjørte meg opp til 11. plass, så jeg er veldig fornøyd med dagen, sier Hoelsæter.