Ny seier for den norske curlingduoen

Stadig større medaljefavoritter.

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien.   Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix

Sport

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok sin fjerde seier i vinter-OL da Finland ble slått 7–6 i mixed double curling etter en ekstraomgang natt til lørdag.

Finland, representert av Oona Kauste and Tomi Rantamäki, sto med fire tap på de fire første kampene, men ga den norske duoen kamp fra første stein. Etter to omganger ledet finnene 2-1, men godt spill av Skaslien og Nedregotten snudde det og gikk opp til 5–3 etter den femte omgangen.

Finnene ga likevel ikke opp og tok to poeng i den sjette omgangen. Norge kontrollerte kampen til 6–6 og en niende, avgjørende omgang hvor duoen hadde den siste steinen. Finnene lå inne med tre steiner i boet, men Skaslien leverte en fantastisk siste stein og dyttet unna den beste finske steinen med knappest mulig margin.

Skaslien og Nedregotten har VM-bronse fra 2015 som beste prestasjon i mixed double.


Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix