Kristin Skaslien har vært en del av Oppdal curlingklubb i en årrekke og Magnus Nedregotten ble en del av Team Minera Skifer da laget ble etablert. Han er den eneste som har vært med hele veien.

Stein Mellemseter i Oppdal curlingklubb forteller at det at laget i natt skal kjempe om bronsemedalje i curling mixed double, er en kjempeprestasjon.

- For klubben er det viktig å vise at det er mulig å kunne hevde deg i verdenstoppen i curling. Vi har definert en målsetning i klubben og det er at vi skal levere spillere til OL og VM og det er det som er den høye målsetningen for ungdommen i klubben. Både Kristin og Magnus viser at det går an, sier Mellemseter.

Markus Høiberg er også med i OL, som femte spiller på Lag Ulsrud, som skal i aksjon til uka.

I tillegg skal Team Minera Skifer til Las Vegas i vår for å delta i VM.

Andre rammebetingelser

- Hvordan synes du Norge har prestert i OL?

- Jeg har fått sett noen kamper og jeg synes de har spilt veldig godt. De spiller mot profesjonelle spillere som driver med dette på fulltid og spillformen mixed double er slik at små feil kan gi store utslag. Resultatene kan svinge veldig, sier Mellemseter.

Adresseavisen skriver at curlingparet har hatt sparsomt med støtte knyttet til satsingen sin, og mottar B-stipend fra Olympiatoppen. Det er på 70 000 kroner, noe som ikke er nok til å satse for fullt.

- Det at Norge må jobbe i tillegg for å satse på curling, gjør prestasjonene deres enda større. Det er stor forskjell på de rammebetingelsene de norske har sammenliknet med det for eksempel Canada og Russland.

Om det blir bronsemedalje natt til tirsdag, kommer det til å bli markert i klubben.

- Vi kommer helt sikkert til å markere det på ett og annet vis når de kommer tilbake til Oppdal, sier Mellemseter, legger til at han skal sitte oppe for å få med seg bronsekampen.

Oppdalslag klar for junior-VM

Junior-VM arrangeres i Aberdeen, Skottland i mars og der skal Team Toyota Bilia være med. Laget består av Kristian Foss, Michael Mellemseter, Andreas Hårstad, Jørgen Myran og Magnus Ramsfjell. Stein Mellemseter skal være med som coach for laget.

- Jeg tror de kommer til å bite godt i fra seg. De vant den siste norgescuprunden i Halden i helga og da vant de sammenlagt. Det er en bra prestasjon av et juniorlag, sier Mellemseter.

Eirin Mesloe er femte spiller på jentelaget og skal også til Aberdeen i mars.