Oppdalsbanken barneskifestival samlet omtrent hundre unger i alderen to til åtte år, og uansett hvordan de karret seg over målstreken; gullmedalje ble det på de alle.

I Sør-Korea utkjempet Marit Bjørgen og hennes lagvenninner en heroisk duell i den olympiske kvinnestafetten omtrent samtidig med at fremtidens skistjerner gjorde opp seg imellom på Oppdal skistadion.

I Barnas skifestival får deltakerne noe stjernene i Korea bare kan drømme om. I enden av den knallharde motbakken, omtrent midtveis i traseen, er det nemlig som vanlig satt opp en eksklusiv sjokoladestasjon, slik at løperne kan få i seg ekstra energi, før de gir seg i kast med det relativt lange oppløpet i Kåsen.

I det de passerer målstreken mottar samtlige gullmedalje, og etter å ha fått igjen pusten, serverer Vollan friidrett varme pølser til de som vil ha. Og det vil jo de aller fleste, naturligvis.

De som ennå ikke er blitt 8 år, kan delta i barneskifestivalen,og for de aller yngste kan det være krevende nok å gå rundt heletraseen med ski på beina. Dette er etutpreget lavterskelarrangement, så ingen tar det så nøye om hele rundentilbakelegges uten ski.

Eller om de tas av før selve spurtduellen starter på de siste meterne inn mot mål.

Se bilder fra Oppdalsbanken barneskifestival øverst i saken!