Ole Andreas Flotten (22) har ikke hatt den sesongen han hadde håpet på. Den siste uken har han vært hjemme i Oppdal og ladet opp til Norgescupen i Molde til helgen.

– Jeg er småspent på hvordan det blir å konkurrere i helga. Jeg var småsjuk forrige uke og hadde litt sår hals. Det er dette vi kaller idrettsutøver-sjuk. Jeg tror løpene i helga kan gå begge veier og jeg er spent på om jeg har overskudd og trykk, sier han.

– En drittsesong

– Hvordan vil du oppsummere sesongen så langt?

– Det har vært en drittsesong. Før jul var det noe som ikke stemte. Skytingen satt bra, og jeg var nesten oppe på 90 prosent, men fysisk buttet det litt imot når jeg skulle få ut maks. Det føltes som om jeg gikk med håndbrekket på, sier han.

– Men jeg fikk trent godt i jula og i forrige konkurranse, som var for tre uker siden, hadde jeg veldig god langrennsfart. Skiskyting består av tre deler, liggende, stående og fysisk, og når kun to av tre stemmer, så havner man fort litt bak på lista. Men om jeg får til å sette sammen de tre delene til et bra løp, så er jeg sikker på at det kommer til å bli veldig bra, sier han.

Til helga skal han konkurrere i både normal og sprint.

– Jeg håper jeg får til å sette sammen et godt løp. På normalen er det skytingen som teller mest, mens på sprinten må alt stemme, sier han.

Flotten reiste allerede til Molde torsdag kveld, sammen med resten av familien. Dagen i dag skal han bruke på å trene og å bli kjent med løypene på Skaret skistadion, siden han ikke har konkurrert på arenaen før.

Før denne sesongen ble 22-åringen en del av det nye laget Team Intersport Oppdal.

– Det har vært veldig artig å bli en del av et nytt lag. Jeg gikk på NTG Lillehammer med et par av dem som er på laget og jeg kjenner de fleste fra før av. Men det blir annerledes når man skal trene sammen hver dag. Men jeg synes det er veldig tøft av Team Intersport Oppdal ble en realitet, sier han.

– NM er mitt store mål

Det store målet oppdalingen nå jobber fram mot, er NM, som arrangeres helga etter påske på Lillehammer. Der skal det konkurreres i stafett (torsdag), sprint (fredag), jaktstart (lørdag) og fellesstart (søndag). Flotten har allerede en solid samling av stafett-medaljer i NM-sammenheng og han håper at han også i år får gå på Sør-Trøndelag sitt førstelag.

– Føler du at du må prestere nå om du skal komme deg videre?

– Jeg var med i junior-VM for to år siden og jeg må prestere i toppsjiktet om det skal bli noe mer. Jeg har satt et perspektiv på det og jeg har mine mål for å komme dit. Jeg driver på med skiskyting fordi jeg synes det er artig å trene og konkurrere. Men jeg har lyst å bli best, men man kan ikke gå fra NC-nivå til WC-nivå. Det er nå IBU-cupen jeg satser på å nå neste sesong, sier han.