Det er påmeldt rundt 100 gutter og 40-50 jenter og de skal konkurrere i to slalåmkonkurranser og to storslalåmkonkurranser. Alle renn inngår i Norges Skiforbunds DNB cup.

De starter med slalåm lørdag og søndag og storslalåm mandag og tirsdag.

Olav Skjøtskift er rennleder for rennene og han forteller til Opdalingen at de er klar for årets FIS-renn.

- Vi kommer til å starte riggingen av start- og målområdet i ettermiddag. Vi er klar, sier han.

Skjøtskift forteller at FIS-rennet ikke kan sammenliknes med de store norgescuprennene i for eksempel langrenn, som har flere hundre deltakere.

- Men i alpint er det en bra deltakerliste. Med over hundre påmeldte gutter og 40-50 damer, ligger vi på normalen som har vært de siste årene. For alpinistene er det mye renn og ta av, sier han.

Fra Oppdal Alpin er det fire utøvere som stiller til start. Det er Ylva Tone Riise Falksete (junior 1 K17-18), Guro Hestad Vognild (junior 1 K17-18), Fredrik Møller (junior 1 M17-18) og Esten Riise Falksete (junior 2 M19-21).

Arrangerer FIS-renn hvert år

- Det betyr mye for klubben at vi får arrangere dette hvert år. Det betyr en hel del i forhold til at vi får holde kompetansen i hevd. I tillegg arrangerer vi en del aldersbestemte arrangement, sier Skjøtskift.

Det skal blant annet arrangeres Erik Håker Cup, Midt-Norsk fartsuke og Telenorlekene i Oppdal i løpet av de neste ukene.

- I tillegg er det bra for skigymnaset at det arrangeres store renn i Hovden, som er bakken de trener mye i. De får en mulighet til å konkurrere på hjemmearenaen og det er bra, sier han.

- Vi vil arrangere skirenn så lenge vi leverer renn med kvalitet, sier han.

Klubben fikk også tildelt NM i alpint for to år siden. Norgesmesterskapet ble en suksess og Oppdal Alpin har lagt inn en god søknad på å få arrangere NM igjen ved en senere anledning.

- Det er ikke alle som har kapasitet til å arrangere NM i Norge. Skal du arrangere NM, skal du helst kunne håndtere alle disipliner, fra utfor til slalåm og du skal ha kompetansen til å arrangere det, sier Skjøtskift.

- Det hadde vært artig å få til en folkefest i bakken

Hovden har også vært en arena hvor de beste alpinistene i verden har konkurrert om verdenscup-seire. Det siste verdenscuprennet i Hovden ble arrangert i 1993 og Skjøtskift forteller at det hadde vært artig å fått arrangere verdenscuprenn i Hovden igjen.

- Bakken holder mål i massevis for slalåm og storslalåm, men det må nok noe oppgradering til om det skulle skje. For at Oppdal igjen skal få arrangere verdenscup, må det forankres en ambisjon fra Oppdal både mot kommune, fylkeskommune, skikrets og skiforbund. Dette må fronte Oppdal som en arrangør som ønsker å få verdenscupen hit og det må jobbes jevnt og trutt mot FIS. Ambisjonen er litt sovende, men det hadde vært artig å få til en folkefest i bakken igjen, sier han.

- Det er nok mange som drømmer om det den dag i dag. Det er ikke som det var på 90-tallet og det må legges flere pinner i kors for å få det til, sier Skjøtskift.

Håper på et godt sportslig arrangement

- Hvilke forventninger har du til årets FIS-arrangement?

- Jeg har forventninger om at det skal bli et godt sportslig arrangement og at det skal være gode løyper og fin variasjon. Jeg håper også forholdene holder seg, sier han.

I disse neste fire dagene er det godt opp mot totalt 60-70 frivillige som er i aksjon.

- Frivilligheten og det sosiale har vi jobbet for i mange år. På slutten av 90-tallet ble vi bevisst på å ha skikkelig frokost og lunsj til funksjonærene. Dette er noe vi har kjørt på med siden og det er noe som fenger folk og de synes det er trivelig å kunne samles rundt matbordet. Vi ser at det er mange som stiller år etter år, så det virker som om vi har funnet en god nøkkel på det. Alle som er med er å gjør en fantastisk jobb hver gang, sier Skjøtskift.