I helga var det verdenscuprenn i Kranjska Gora, Slovenia, hvor det skulle konkurreres i storslalåm lørdag og slalåm søndag. Timon Haugan (22) fra Oppdal fikk nok en gang tillit i verdenscupen.

I verdenscupdebuten i Madonna di Campiglio før jul, imponerte oppdalingen med å ta seg til finaleomgangen fra startnummer 74. Han satset friskt i annen omgang, men gjorde to store feil, tapte mye tid og måtte nøye seg med 24.-plass.

I Kranjska Gora skulle han fra startnummer 60 gjenta bragden fra Madonna. Da oppdalingen krysset mållinja i første omgang kunne han se at det stod nummer 29 på tavla. Til slutt ble oppdalingen nummer 25.

– En helt syk følelse

For tiden befinner oppdalingen seg i Østerrike og lader opp til nye renn på tampen av sesongen.

– Jeg synes første omgangen min var veldig bra og jeg kunne ikke kjørt fortere ut i fra forholdene. Jeg gjorde ingen feil og klarte å holde tempoet oppe og å få til arbeidsoppgavene. Andre omgang var ikke fullt så bra og jeg var nok litt redd for å gjøre feil som jeg gjorde i Madonna. Det ble veldig safe, men det var ikke planen å gjøre det. Det lå nok i underbevistheten, sier Haugan.

Følelsen da han krysset mållinja i første omgang og så at han var topp 30, er i følge han selv "helt sykt".

– Det er en helt utrolig digg følelse og det er ikke så mye som er bedre enn det enn å kvalifisere seg til 2. omgang fra et sent startnummer. Det var enda sykere i Madonna, siden det var mitt første renn i verdenscupen, sier han.

– Jeg viste at det var gode muligheter for at jeg kunne klare det også i Kranjska Gora, fordi det var gode forhold. Jeg var veldig fokusert før førsteomgangen og jeg har nok aldri vært så fokusert som jeg var da. Trenerne sa flere ganger til meg at om jeg klarer å få til det jeg er god på og og ikke gjør noen feil, så kvalifiserer jeg meg til 2. omgang. Landslagstrener Christian Mitter sa det til meg under besiktelsen. Jeg følte et lite press, men da er det ekstra deilig å innfri, sier han.

– Hvordan reagerte lagkameratene da du kvalifiserte deg?

– De synes det var dritkult og de jublet da jeg kom inn i varmestua. Jeg trives veldig godt sammen med dem og vi er en sammensveiset gjeng. De gir meg ofte tips, som jeg tar med meg videre, sier han.

– Jeg har blitt en mer stabil alpinkjører

– Hvordan er det å være en del av verdenscupsirkuset?

– Det er veldig mye bråk og leven, i tillegg til masse publikum som roper og skriker. Det er litt uvant og det er folk rundt deg hele tiden. Når jeg skal opp til start bruker jeg som regel å koble av med musikk på øret. Å prate med tilskuerne gjør jeg gjerne når jeg er ferdig. Selv om det kan være litt mye bråk, så er det utrolig artig å være en del av det, sier han.

22-åringen har vært en del av Europacuplaget de to siste sesongene og han er klar på at han ikke hadde fått kjørt verdenscup uten deltakelsen på E-cuplaget.

– Alle som er på landslaget i dag har vært på Europacuplaget i minst ett år. Du kan ikke gå rett fra FIS til verdenscup. Å få kjøre E-cup har forbedret meg mye som alpinist fra i fjor til i år. Målet foran denne sesongen var å få kjøre i verdenscupen og nå har jeg tatt poeng i to av de rennene jeg har fått være med i, sier han.

– Hvordan vil du oppsummere sesongen du har hatt så langt?

– Jeg har kjørt veldig stabilt og jeg har kun hatt en utkjøring av alle renn jeg har stilt til start i. Jeg har fortsatt som mål å komme på pallen i E-cup og det er fortsatt mulig å få gjort noe med, sier han.

Oppdalingen skal fortsatt kjøre noen renn i Europacupen, i tillegg til av NM går av stabelen før påske på Hafjell. I fjor tok oppdalingen sølv i slalåm bak Henrik Kristoffersen og oppdalingen sier at målet i år også er medalje.

– Om jeg kjører to gode omganger, så kan det bli medalje. Det er det jeg går for, sier han.

Gleder seg til å komme hjem

Hva tenker du om dine egne sjanser til å bli en del av verdenscuplaget neste sesong?

– Det er vanskelig å si, men for at jeg skal komme dit, må jeg ha en del bedre FIS-ranking og verdensranking for å komme inn, sier han.

Selv har ikke oppdalingen vært hjemme på en lang stund og han ser nå fram til å komme hjem til Oppdal og slappe av.

– Jeg kommer nok til å reise hjem en tur etter at NM er over. Det har vært mye reising den siste tiden, så det skal bli godt å komme hjem en tur, sier han.