Inge Lauritzen ble i går valgt som ny styreleder for fotballgruppa til Oppdal IL. Han tar over vervet etter Gerd Staverløkk.

- Det er fint å bli valgt som styreleder. Dette er en spennende organisasjon og vi har mye spennende foran oss. Det blir artig å bryne seg på utfordringene som kommer, sier Lauritzen til Opdalingen.

- Hvorfor valgte du å ta på deg dette vervet?

- Jeg har hjerte for fotballen. Jeg har vært trener i 11 år, før det naturlig kom til en slutt. Så hadde jeg lyst til å være med lenger og da ble det til at jeg tok på meg mer administrative oppgaver.

Venter på tredje alternativ

Peder Haugland og Kari Kleven er også valgt inn i fotballgruppas styre.

De siste styremedlemmene utnevnes når hovedstyret i Oppdal IL arrangerer sitt årsmøte.

- Fikk dere drøftet fotballhallsaken?

- Vi ble gjort kjent med et tredjealternativ som er på gang. Vi har mottatt to alternativer - ScandiHall-prosjektet som var omtalt i Opdalingen forrige uke og en hall av samme type som den de har på Dombås. Dette er en vanlig stålkonstruksjon med duk over, en såkalt kaldhall. Vi har fått lovnader om at det tredje alternativet kommer innen kort tid, sier Lauritzen og påpeker at fotballhallprosjektet ikke ble diskutert på møtet.

Kan bli en lang prosess

Fotballhallen blir uansett ikke en styresak for fotballgruppa, men en sak for en egen nedsatt hallgruppe.

- Hallgruppa kommer selv til å utrede konsekvensene av de forskjellige forslagene og deretter gi en innstilling på hvilket alternativ de mener er det beste. Det vil skje så fort råd er.

Deretter går hallgruppa til styret, som vil ta saken videre.

- Vi er fullstendig klar over at dette kan bli en lang prosess, men vi skal gjøre alt vi kan for å få fortgang på sakene.