- Klæbo-bakken er slitsom

Kjempeinnsats av små og store da skigruppa i Rennebu idrettslag arrangerte klubbmesterskap.
Sport

Familien Uv Værnes var sterkt representert da skigruppa i Rennebu idrettslag arrangerte klubbmesterskap onsdag kveld. Gamlingen Kjetil måtte se seg grundig slått av 16-åringen Vegard i den 5 kilometer lange løypa, men aller mest imponerte seksåringen Olav.

I ren Klæbo stil løp han hele oppløpet og gikk i mål på en måte som bare den olympiske mesteren gjør etter ham. Men slikt koster krefter.

- Klæbobakken var slitsom, sa friskusen etter målgang, uten at det faderlige opphav helt kunne peke på hvor i traseen denne bakken ligger.

Snaut 50 løpere stilte til start i klubbmesterskapet på Rennebu skistadion, et antall som ligger omtrent på snittet av deltakelsen de senere årene.

For å ta de eldste først; Håkon Myrmo vant oppskriftsmessig seniorklassen, mens Vegard Uv Værnes slo klubbkompis Mathias Halseth i klasse G født 2002.

Andrea Vikin ble klubbmester i J født 2003, det samme ble Kristoffer Vognhild i tilsvarende gutteklasse. Guro Ytterhus, Sigurd Stuen, Nora Ytterhus, Jonas Uv Værnes og Thyra Ramsem ble også klubbmestere i sine respektive klasser der det ble foretatt tidtaking.

I de yngste klassene er det som vanlig flest deltakere, og her er det lite å si på konkurransinstinkt, selv om disse ikke rangeres. Det gjeveste er selvsagt å få gullmedlaje etter endt kraftanstrengelse, uansett hvor fort du går.

Å fremme skigleden er det aller viktigste, og når det i tillegg til gyldne medaljer rundt halsen ble servert både saft og boller, var det bare glade unger å se denne flotte vinterkvelden på skistadion.

Se bilder fra klubbmesterskapet på ski øverst i saken!