Kan sikre edelt metall

Eirin Mesloe og damelaget er klar for sluttspillet i junior-VM. For herrene ble det et skuffende mesterskap.
Sport

Det norske kvinnelandslaget, med Eirin Mesloe på laget, kunne sikre sluttspillplassen om de slo Sveits torsdag kveld. Etter tapet mot Canada i den åttende kampen, skulle de reise kjerringa i deres siste kamp i gruppespillet.

Sveits startet kampen best og tok to poeng i den første omgangen, men Norge svarte og utliknet i den andre omgangen. Lagene fulgte hverandre tett.

Etter åtte omganger ledet Sveits 6-5, men Norge utliknet i den niende omgangen. Alt ble avgjort i den tiende og der var det Norge som stjal ett poeng og dermed seieren.

Norge endte på 4. plass i gruppen og er dermed kvalifisert til sluttspillet, som starter i dag med semifinaler. Norge møter Sverige til dyst.

Finalene spilles i morgen.

Rett ut i gruppespillet

Det norske herrelaget, bestående av Kristian Foss, Michael Mellemseter, Andreas Hårstad, Jørgen Myran og Magnus Ramsfjell, måtte slå USA i gruppespillets siste kamp torsdag kveld for å sikre seg en plass i sluttspillet.

Kampen mot amerikanerne var jevn og etter fem omganger ledet USA 3-2. USA tok ytterligere ett poeng til i den sjuende omgangen, før de klinket til med hele fire poeng i den åttende. Dermed kastet Norge inn håndkleet og kampen var avgjort.

Norge endte på en 6. plassi gruppa og er dermed ikke blant de fire som gikk videre til sluttspillet.