Nora og Jonas ble Larsrennmestere

Det hjalp ikke på deltakelsen å flytte det tradisjonelle barneskirennet til kveldstid.
Sport

Larsrennet har sin opprinnelse tilbake til 50-tallet, og er dermed er et av Norges eldste barneskirenn. I glansdagene var flere hundre unger fra Rennebu og distriktet rundt med på skifesten, men i de senere årene er antall deltakere kraftig redusert.

Tirsdag ble tradisjonsrennet for første gang arrangert på kveldstid, noe som ikke hjalp på antall startende, for å si det sånn.

Det er ikke mer enn ett år siden Opdalingen skrev at Larsrennet 2017 vil bli husket som en av de flotteste arrangementene noensinne, da fjorårets praktfulle skidag for ungene gikk i strålende solskinn en søndag i mars.

Men det må sies at på tross av fantastiske forhold, stilte det heller ikke i fjor mer enn snaut hundre unger til start. Så uansett tidspunkt, er det tegn i tiden som tyder på at skirenn der ferdigheter og tidtaking er underordnet, ikke lenger er liv laga.

All ære til ildsjelene i skigruppa, men årets Larsrenn samlet sannsynligvis det laveste antall deltakere noensinne, og gir nok arrangøren noe å tenke på når de snart går i gang med evalueringen etter sesongen.

Vi telte 56 unger som stilte på startstreken tirsdag kveld, der Rennebus egne håpefulle bare sporadisk fikk konkurranse av unger fra nabokommunene. Ikke så rart kanskje, når rennet starter så og si samtidig med når de yngste pleier å spise kveldsmat.

De som var der, hadde uansett en fin kveld på skistadion, og det var lite å si på skigleden da ungene i aldersgruppen 12 år og nedover var samlet til edel kappestrid, etterfulgt av kjærkommen energipåfyll i form av varm saft og boller.

Samtlige deltakere i Larsrennet mottar den berømte sølvskja, og i tillegg premieres vinnerne av den eldste klassen. Nora Ytterhus og Jonas Uv Værnes, begge Rennebu il, stakk av med den gjeve prisen i henholdsvis jente- og gutteklassen, og kan med stolthet kalle seg Larsmester 2018.

Se bilder fra Larsrennet 2018 øverst i saken.