Målet er å opprettholde de tilbudene som idrettslaget har hatt de siste årene.

- Jeg tar over etter folk som har gjort en god jobb. Min oppgave blir å sørge for at vi ivaretar og viderefører de aktivitetene vi har hatt de siste årene. Det er viktig å ha et velfungerende idrettslag. Det har vi hatt, og det skal vi fortsatt ha med meg som leder, sier Rune Grøtte.

Han forteller at det ikke var noen stor interesse for å ta ledervervet i idrettslaget. Selv takket han ja til å stille til valg når han ble spurt av valgkomiteen.

- Jeg har unger som har vært med på idrettslaget sine aktiviteter og jeg har en unge som er med nå. Dette er en fellesdugnad, det er nødvendig at vi tar i et tak, sier Grøtte, som selv har vært engasjert i idretten i en årrekke.

Lønset IL har en sommergruppe og en vintergruppe som begge har en rekke arrangementer i løpet av året. Idrettslagets langrenns- og alpingrupper har både poengrenn og klubbmesterskap. Sommergruppa driver også med turløp. Grenseløpet er et populært turløp som Lønset IL arrangerer. De har også en egen terrengløpskarusell.

Grøtte sitter også i alpinkomiteen til Lønset IL. Han har tidligere vært med i Team Oppdalsbanken.

Siv Grænsen er for øvrig styrets nye kasserer. Trolig vil det komme inn flere nye folk etter hvert. Idrettslaget tar ikke sikte på å bytte ut alle samtidig, men vil heller rullere litt etter litt.

Førstkommende lørdag går Lønset ILs første arrangement med Rune Grøtte som leder av stabelen. Da er det duket for klubbmesterskap i langrenn og alpint i Storlidalen.

- Publikum er hjertelig velkomne. Vi håper så mange som mulig tar turen.