I forbindelse med konseptet "Trøndelag på kamp", satser Rosenborg Ballklubb i år ganske hardt på nyskaping. 18. april kommer hele Norges RBK til Rennebu.

- I stedet for mange besøk rundt omkring på butikker og slikt, tar vi helller færre besøk og legger mer ressurser i disse. Vi tar med oss bussen og fyller den med salgsteamet, spillere, instruktører fra fotballskolen og mediegruppa. Det blir en ganske stor rigg, sier salgsleder billett i Rosenborg, Emil Hauge til Opdalingen.

I år er det fire kommuner som får besøk av Trøndelags fotballstolthet, og den første av disse er Rennebu. Det er med andre ord bare for fotballinteresserte rennbygger og oppdalinger å sette av onsdag 18. april.

- Vi velger ut et idrettslag som gjør dette til et felles arrangement. Hele målet er engasjement, sier Hauge.

Hauge presiserer at det blir aktiviteter og konkurranser der alle fra Rennebu og Oppdal er velkommen.

Det er Rosenborg og TrønderEnergi som satser på "Trøndelag på kamp", og i og med at TrønderEnergi har flest ansatte utenfor Trondheim nettopp i Rennebu, gjør at kommunen er midt i blinken og de første som besøkes.

- Det passer godt for oss også, det blir som en kick-off, så vi gleder oss veldig, sier leder i fotballgruppa i Rennebu idrettslag, Olav Stavne.

Rosenborg har hjemmekamp mot Start den påfølgende helga, og her vil klubben følge opp besøket i Rennebu.

- Rennebu får "eie" kampen på Lerkendal. Dette skjer blant annet i at småtroll og ballhentere kommer derfra, og i tillegg får ungene mulighet til å møte spillere etter kamp, forteller Hauge.

Rosenborg og samarbeidspartneren Nettbuss slår virkelig på stortromma, og vil både hente småtrollene og kjøre de tilbake i klubbens spillerbuss.

I tillegg får alle bosatt i kommunen kjøpe billige billetter til  kampen.

Ordfører Ola Øie er begeistret over tiltaket fra Rosenborg.

- Oppfordringen er at Rennbyggen holder av 18. april, for da kommer Norges største klubb på besøk. Og hvis du synes et lag eller organisasjon fortjener det, er det bare å komme med forslag, så blir også disse hentet av Rosenborg og kjørt inn til Lerkendal på kamp, sier han.

Å hei, å hei, å hei, å håå!