Fortsetter på europacuplaget

Timon Haugan (22) skal kjøre for det norske europacuplaget i alpint også neste sesong.

Timon Haugan skal kjøre for europacuplandslaget også neste sesong.  Foto: Arkiv

Sport

Alpintalentet Timon Haugan er tatt ut til det norske europacuplandslaget for neste sesong.

Totalt 37 utøvere har blitt tilbudt landslagsplass, 21 i verdenscupen og 16 i europacupen. Haugan har hatt en strålende sesong og tok i mars sin første seier i Storslalåm i europacupen ved Berchtesgaden i Tyskland.

Han har også fått prøvd seg i verdenscupen, hvor han i februar kvalifiserte seg for finaleomgangen og endte på en imponerende 25. plass.

Så gjenstår det å se hvordan 2019-sesongen utarter seg for stortalentet fra Oppdal.

Dette er verdenscuplagene:

Menn: Aksel Lund Svindal (Nero), Leif Kristian Nestvold Haugen (Lommedalen), Kjetil Jansrud (Peer Gynt), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Jonathan Nordbotten (Ingierkollen/Rustad), Rasmus Windingstad (Bærum), Bjørnar Neteland (Fana), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Stian Saugestad (Grong).

Kvinner: Ragnhild Mowinckel (Rival), Nina Haver-Løseth (Spjelkavik), Mina Fürst Holtmann (Bærum), Maria Tviberg (Geilo), Maren Skjøld (Gjøvik), Kristina Riis-Johannessen (Ready), Kristin Lysdahl (Bærum), Kristine Haugen (Lommedalen), Thea Stjernesund (Hakadal).

Europacuplagene:

Menn: Marcus Monsen (Aaron), Henrik Røa (Heming), Peder Dahlum Eide (Lommedalen), Timon Haugan (Oppdal), Tomas Markegård (Hemsedal), Bjørn Brudevoll (Hemsedal), Joachim Jagge Lindstøl (Heming), Fabien Wilkens Solheim (Heming), Aleksander Sannes Thorsen (Njård).

Kvinner: Guro Hvammen (Heming), Kajsa Vickhoff Lie (Bærum), Marthe Monsen (Bærum), Marthe Berg Edseth (Heming), Kaja Norbye (Heming), Hannah Sæthereng (Harestua), Kristiane Bekkestad (Ål).