Eirin Mesloe (17) har vært en aktiv curlingspiller de siste fem årene. Hun er skip på laget Team Mesloe og sesongen 2017/2018 har på mange måter vært en annerledes sesong for oppdalingen. Hun har i løpet av en sesong deltatt i tre VM, i henholdsvis Skottland, Finland og Sveits.

I helga er hun klar for å gi alt i norgesmesterskapet for damer.

– Jeg skal også delta i Bill Ross Trophy, Östersund og helt på tampen er det mixed-NM i Trondheim, sier hun.

Mesterskap gir erfaring

17-åringen forteller at årets sesong har vært overraskende og veldig bra.

– Jeg ble svært overrasket da jeg ble plukket ut til å være med på B-VM i Finland og junior-VM tidligere i år. Det var et annet lag enn mitt som skulle representere Norge i VM, men de ville ha meg med. Jeg var i utgangspunktet reserve, men fikk spille ganske mye, mye mer enn hva jeg hadde trodd på forhånd, sier hun.

I april i fjor var det Martin Sesaker, Eirin Mesloe, Wilhelm Naess og Ingvild Skaga som sikret NM-gullet på hjemmebane. Med den seieren, fikk de muligheten til å representere Norge i mixed-VM.

– VM i mixed er jo et seniormesterskap, så det var veldig spennende å få oppleve det. Vi fikk gode resultat i det mesterskapet og ble nummer fire til slutt, sier hun.

– I B-VM ble vi nummer tre og i junior-VM ble vi nummer fire. At vi ble nummer fire var over all forventning. Vi hadde som mål å berge plassen og det er vi ganske stolt over at vi fikk til, sier Mesloe.

– Hvilket mesterskap vil du rangere som det beste?

– Det står nok mellom junior-VM og mixed-VM. Begge var kjempebra. I mixed skal vi prøve å gjenskape bragden fra NM i fjor, slik at vi får muligheten til å spille VM i Canada senere, sier hun.

Erfaringen hun har tatt med seg fra mesterskapene har gjort henne til en bedre curlingspiller.

– Jeg har lært utrolig mye på disse mesterskapene. Jeg har blitt en bedre curlingspiller og jeg har hatt en fin utvikling når det kommer til taktikken og skippingen, sier hun.

Skryter av samholdet

I helga skal Team Mesloe, som består av Eirin Mesloe, Nina Aune, Sara Holmen, Ingeborg Forbregd og Torild Bjørnstad, forsvare Oppdal curlingklubbs ære i norgesmesterskapet for damer, som arrangeres på Jar.

– Vi har målsetting om å komme til sluttspillet, sier Mesloe.

Eirin, Nina og Sara har spilt sammen i tre-fire år, mens Ingeborg og Torild kom inn på laget i år.

– Vi er et relativt nytt lag og neste har vi en målsetting om å komme oss til junior-VM, sier hun.

– Hvordan vil du beskrive samholdet i laget?

– Det er like bra som det alltid har vært og vi trives veldig godt sammen. Både Ingeborg og Torild som kom inn har kommet inn med et sprudlende humør, sier hun.

I dag er Mesloe en del av curlinggymnaset på videregående. Hun synes det er bra at skolen nå har fått et curlingtilbud.

– Det er veldig bra at vi kan få samle alle juniorene på en plass og det er et veldig bra tilbud. Jeg trives veldig godt, sier hun.

Skal satse alt på å bli best

Oppdal curlingklubb har hatt flere utøvere som har prestert på et høyt nivå i curling de siste årene. Kristin Skaslien tok bronse i mixed double curling i OL sammen med Magnus Nedregotten og Steffen Walstad og Markus Høiberg sikret 5. plass i VM med Team Minera Skifer.

– Å ha slike forbilder i klubben gjør at jeg får en veldig boost. De de har fått til har gitt meg motivasjon til å gjøre det bedre og å få laget mitt opp på det nivået, sier hun.

Selv om hun har ett år igjen på videregående, så har hun allerede bestemt seg for å søke på lærerhøyskolen i Trondheim.

– Jeg kommer også til å drive med curling og satse alt på å bli best, sier hun.