Gode stafettprestasjoner i Ål

Oppdal og Rennebu viste seg fram på skiskytterfestivalen.

Skiskyttergruppa i Oppdal før fjorårets avreise til Liatoppen skiskytterfestival.  Foto: Katrine Silseth Naas

Sport

I helga er godt over tusen deltakere samlet på Ål, klare for å gjøre sitt beste under Liatoppen skiskytterfestival, som arrangeres i helga. Oppdal IL har 22 utøvere på startstreken, mens fra Rennebu er det ti utøvere som er klar for å gjøre sitt beste denne helga.

Skiskytterfestivalen ble innledet med stafetter og nybegynnerklasser for de som ikke går stafett. På lørdag og søndag er det individuelle konkurranser, med sprint og fellesstart. Totalt stiller over 1100 løpere fra hele landet i klassene opp til og med 16 år.

Arrangementet i Ål regnes som verdens største skiskytterarrangement og det kommer også utøvere fra andre land for å være med på dette. Rennebu IL sender også en solid delegasjon nedover til Ål, hele ti utøvere fra klubben skal delta på skiskytterfestivalen.

På stafetten i klassen gutter 13-16 stilte Oppdal med to lag. På Oppdal lag 1 gikk Sander Havdal Enodd, Amund Hokseng Øien og Hallvard Killingberg. På lag to gikk Emil Tørset Frisk, David Flotten Volden og Isak Skogrand. De endte på henholdsvis 31. plass og 42. plass.

Jentelaget til Oppdal i klassen jenter 13-16 endte på en veldig sterk 13. plass. På laget gikk Nora Flotten Volden, Ida Heggvold og Oda Skogrand.

Både Oppdal og Rennebu stilte med lag i mix-klassen 13-16 år- Rennebu endte på en sterk 11. plass i klassen, og for Rennebu gikk Sigurd Stuen, Guro Ytterhus og Vegard Uv Værnes. Oppdal endte på en 32. plass og for Oppdal gikk Ragne Lauritzen, Benjamin Haugen Karlsen og Eivind Gjønnes.

Senere i dag skal nybegynnerne ut å gå sitt løp.