I sesongens siste Ski Classics-renn hadde Astrid Øyre Slind mest krefter på slutten og tok karrierens første langløpsseier.

Oppdal-jenta hadde vært på seierspallen fire ganger denne sesongen før Ylläs-Levi i Finland lørdag. Etter den 70 kilometer lange kraftprøven kunne Øyre Slind strekke hendene i været.

Seieren var 30-åringens pallplass nummer 11 i langløpssirkuset.

Øyre Slind slo i tillegg knockout på rivalene i avslutningen. I mål hadde Oppdal-jenta hele 33 sekunders seiersmargin.

– Endelig, sa en jublende glad Øyre Slind umiddelbart etter målgang.

– Dette har vært et mål for meg, og endelig lyktes jeg. Jeg er kjempefornøyd med denne dagen, utdypet hun.

Bremset

Japanske Masako Ishida vant Reistadrennet sist helg og så en stund ut til å kunne følge opp med en ny triumf lørdag. 37-åringen var alene om å gå med festesmurning av kvinnene som kjempet i teten og skaffet seg mot slutten et drøyt halvminutts forsprang.

– Vi er på samme lag, så på det tidspunktet forsøkte jeg egentlig bare å bremse resten av feltet, sa Øyre Slind.

I utforkjøringene inn mot mål kom imidlertid forfølgerne raskt nærmere og suste forbi. Øyre Slind slet seg løs fra tetgruppen og avgjorde kampen om seieren.

Britta Johansson Norgren ble nummer to, mens Kari Vikhagen Gjeitnes tok tredjeplassen.

Skadetrøbbel

Gjeitnes var tilbake i langløpssirkuset etter ankelbruddet tidligere denne sesongen.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det er så godt å være tilbake. Motivasjonen min har hele tiden vært å komme tilbake her i Levi og kjempe om en pallplass, sa hun.

Astrid Øyre Slind, som ble nummer to i årets utgave av Vasaloppet, fikk deler av årets sesong ødelagt av en skulderskade. Den pådro hun seg i romjula.

Sammenlagt ble Astrid Øyre Slind nummer fire i årets Ski Classics. Vant gjorde svenske Johansson Norgren foran Katerina Smutna. Tredjeplassen gikk til Lina Korsgren fra Sverige.