Rennbyggen Vegard Skjerve var naturlig nok lite imponert over både egen og lagets innsats etter å ha fått bank av Eliteseriedebutantene fra Ranheim i søndagens kamp. Noe mer overraskende er hvordan forsvarsveteranen betegner motstanderens kvaliteter.

Her er det ikke mye ydmykhet og respekt å spore overfor laget som faktisk står med tre seire av fire mulige, og som ligger på tredjeplass i vår øverste divisjon.

- Jeg tror faktisk det er det dårligste laget jeg har møtt på mange, mange år i Eliteserien. Det er pinlig å tape for dem, sa Skjerve til Haugesund Avis´lokalradio 102 etter søndagens kamp.

For ordens skyld; Haugesund med Skjerve i forsvaret, slapp inn fire mål i Trondheim.

- Dette var rett og slett flaut. Det føles som å ryke i 1. runde i cupen. Dette Ranheim-laget er så svakt at det er pinlig å tape mot dem. Det er det svakeste laget jeg har møtt i Eliteserien på mange, mange år. Å tape 2–4 er så dårlig, sier Skjerve etter kampen.

Vekker oppsikt

Uttalelsen vekker oppsikt, og er blant annet omtalt i Eurosport og VG.

-  Er han den eneste fra Trøndelag som ikke er imponert over Ranheim nå?, spør VG, og får svar fra Ranheims Mikael Karlsen.

- Ja, tydeligvis. Det er vanskelig å vite hva han tenker. Vi spiller underholdende fotball og vant 4–2. De ble ganske rundspilt i perioder også, sier Karlsen og ler litt av det hele.

Til Haugesunds Avis påpekte Skjerve at han trodde de undervurderte Ranheim på forhånd. Karlsen tror det er mange som vil få seg en lærepenge om de kommer med den innstillingen og tror i likhet med Skjerve at motstanderne undervurderer laget hans.

- Hvis alle har det inntrykket er det helt konge. Da er det mange som får seg en overraskelse. Vi har fokus på oss selv og det har funket bra, sier Karlsen til Eurosport.

I affekt

Mandag ettermiddag står Skjerve fortsatt på påstanden om at Ranheim er et av seriens svakeste lag. At de er så dårlige som han gav uttrykk for rett etter søndagens kamp, vil han imidlertid moderere en smule.

- Det er mye som ble sagt i affekt etter en elendig kamp av oss, men jeg mener fortsatt at Ranheim er et av de dårligere laga jeg har møtt. Det beyr ikke at jeg ikke er imponert over hva de har fått til. Men jeg står på at det er et lag vi skal slå, sier han til Opdalingen.

FK Haugesund er selv en klubb som hvert år blir dømt nord og ned, og som år etter år viser "finger'n" til de såkalte ekspertene. I så måte burde Ranheims prestasjoner vekke gjenkjennelse på Haugalandet.

- Ranheim er jo ikke profesjonelle engang, noe som gjør prestasjonen deres desto mer imponerende. Ingen ting er bedre enn om de klarer å holde seg i divisjonen, men jeg tviler i hvert fall på at de klarer å være helt der oppe over tid, sier den meget rutinerte spilleren fra Skjervgrenda i Rennebu, som i forrige sesong passerte 200 eliteseriekamper for FK Haugesund.