Unge og eldre Rosenborgsupportere møtte opp i hopetall da hele trøndelags fotballstolthet onsdag ettermiddag besøkte Rennebu. Og om du ikke hadde Rosenborg i ditt hjerte før seansen, tror jeg bestemt at laget fikk enda flere tilhengere etter visitten.

Det er Rosenborg og TrønderEnergi som satser på "Trøndelag påkamp", og TrønderEnergi sin sterke posisjon i Rennebu, gjør at kommunen er midt i blinken for et besøk av Troillongan.

- Det passer godt for oss også, det blir somen kick-off, så vi gleder oss veldig, sa leder i fotballgruppa iRennebu idrettslag, Olav Stavne til Opdalingen i forrige uke.

Det var knyttet stor spenning til hvem som ville møte opp Rosenborgstallen, og jubelen var stor da de profilerte spillerne Birger Meling og Samuel Adegbenro entret banen.

Den norske landslagsspilleren og den nigerianske helten fra fjorårets Europacupkamper mot Ajax fikk da også bokstavelig talt nok å henge fingrene i, i møte med rennbyggen. De skrev autografer og ble fotografert langt over tiden som opprinnelig var avsatt, for her skulle ingen gå skuffet hjem.

- Det er helt fantastisk at så mange kommer og vil møte oss. Se på alle ungene, sier Meling og smiler bredt mens han rister hånda etter å ha skrevet autograf nummer tohundre (eller noe sånt).

- Dette fungerte kanonbra. Jeg forsøkte å telle, men det var neimen ikke lett, for ungene var spredt over hele banen. Men at det var over 400 til stede, er jeg helt sikker på, sier en meget godt fornøyd salgsleder billett i Rosenborg Ballklubb, Emil Hauge til Opdalingen da det var tid for å pakke sammen.

Unge instruktører fra fotballskolen hadde overoppsyn med aktiviteten i ballbingene, en en av Norges beste balltriksere viste hvordan det skal gjøres, i salgsbodene var det mulig å kjøpe Rosenborgeffekter og kambilletter til redusert pris, og på et eget bord sto fjorårets seriemesterpokal og skinte.

Den var det mange som ble fotografert sammen med, for å si det sånn.

Leder av fotballgruppa i Rennebu idrettslag, Olav Stavne, har jobbet mye for å legge til rette for besøket, og han var også en fornøyd mann da han så folkemengden.

- Nå venter jeg bare på at Rosenborg skal spille god fremoverfotball, sa han og gliser.

Noe venstreback Birger Meling bedyrer vil skje allerede på søndag da Start kommer på besøk til Lerkendal.

- Ja, på søndag skal vi spille ordentlig fotball, lover han.

Det var satt opp en fotballblink på banen, der ungene fikk prøve seg på prikkskyting. To som traff godt, var Anas og Lars Eivind. Guttene ble da også de heldige vinnerne av hver si signerte ærr-be-kå-skjort.

- Vi vet ikke om vi skal bruke skjorta, eller henge den på veggen, sier guttene, forholdsvis uanfektet, og løper videre.

Emil Hauge konkluderte "Rosenborg på kamp" arrangement i Rennebu slik;

- Dette var fantastisk og viser at vi må ha det ut i idrettslagene. Det er slik du bygger Rosenborgsupportere.

Rosenborg har som sagt hjemmekamp mot Start på søndag, og her vilklubben følge opp besøket i Rennebu.

- Rennebu får "eie" kampen påLerkendal. Dette skjer blant annet i at småtroll og ballhenterekommer fra kommunen, og i tillegg får ungene mulighet til å møte spillereetter kamp, forteller Emil Hauge.

Rosenborg og samarbeidspartnerenNettbuss slår virkelig på stortromma, og vil både hente småtrolleneog kjøre de tilbake til Rennebu i klubbens spillerbuss etter kampen.

Se bildeserie fra da Rosenborg besøkte Rennebu kunstgras øverst i saken!