Den 18. topptrimsesongen i Rennebu står for døra, og nå er klippekortene lagt ut på Bygdasenteret. Her får du også kjøpt Rennebukartet, et turkart som dekker alle postene som er med i topptrimmen.

- Vi har også i år hatt fokus på å lege til rette for fine turer i godt turterreng, sier Arild Bruheim i trim- og sykkelgruppa i Rennebu idrettslag.

Postene er lagt ut fra 15. mai, men interessen er stor, og allerede nå er det mange som har hentet sine kort.

Du finner åtte fjelltopper fordelt over hele bygda på årets klippekort, der turen til Langfjellet med utgangspunkt fra Jølhaugen er den lengste.

- På denne turen kan du godt sykle innover Jøldalen for å korte ned turen, sier Bruheim.

Han anbefaler også at man gjerne tar både en rast og kanskje en overnatting i Jøldalshytta, når man først er på de kanter, liksom.

- Utgangspuktet for turen er forslag, men noe du selv kan velge etter eget ønske, sier Bruheim.

Toppene som inngår i topptrimmen er merket med skilt og har klippetang og bok, der du kan skrive navnet ditt.

Bruheim anbefaler at vi studerer kart på forhånd, da høyden over havet angitt på klippekortet, kan være viktig for å finne den rette toppen.

- Husk også å ha med kompasset eller GPS'en i sekken for å stake ut riktig kurs, anbefaler han.

Med litt kaffe og niste, er dette midt i blinken for både store og små, og det anbefales gjerne at man tar turen i lag med andre.

- Nytt av året er at alle, store som små, som leverer klippekort ved Bygdasenteret etter endt sesong får premie. I tillegg trekkes det ut to gavekort blant alle de som leverer klippekort, sier Bruheim.

Årets topptrim i Rennebu omfatter følgende topper, høyde over havet i parentes:

Langfjellet (1264), Digerhøa (1254), Kongsvarden (1012), Ramsøpiken (1174), Pikfjellet (990), Hestdalsfjellet (914), Gråhøa (838), Risknappen (781).