Markus Skreen Vognild er snart ferdig med sitt første år på NTG Lillehammer og han forteller til Opdalingen at han ser fram til årets sykkelsesong.

– Det kommer til å bli en spennende og en morsom sesong. Jeg liker meg på ritt og jeg liker å kjøre så mange ritt som mulig, forteller han.

I år blir det en del ritt på oppdalingen, som skal ha 26 ritt fram til 14. juli.

– Dette er noe jeg ikke har hatt før, så det blir morsomt å se hvordan jeg takler det. Jeg skal også kjøre flere landeveisritt enn tidligere, så det gleder jeg meg til, sier Skreen Vognild.

Sigurd Mellemsæter har hatt base på Lillehammer de siste årene.

– Jeg er også andreårs senior, så jeg kan bruke erfaringene fra fjorårssesongen til å være litt mer avslappet og forberedt hva som venter seg. Samtidig som jeg fortsetter med det gode treningsarbeidet jeg har hatt, må jeg også finne nye områder og utfordre meg på for å fortsette utviklingen min. Jeg har forhåpentligvis mange år igjen som syklist så jeg kommer til å fokusere på utvikling, så kommer resultatene etter hvert, sier Mellemsæter.

– Hva tenker dere om sesongstarten i Norgescupen?

– Først og fremst blir det utrolig godt å komme i gang. Jeg er utrolig spent på formen og hvordan det blir å kjøre i menn junior elite. Jeg har ikke tenkt så mye på plassering, men heller fokusere på å få en god følelse. Men selvfølgelig hadde det vært morsomt å hevde seg, sier Skreen Vognild.

– Nivået i Norge blir bare høyere og høyere så det blir spennende å komme i gang med sesongen for å teste formen og se hvordan jeg ligger an i forhold til resten av landet, sier Mellemsæter.

- Jeg har et bra fysisk nivå

Mellemsæter hadde en god sykkelsesong i fjor, hvor han blant annet syklet inn til en 3. plass i eliteklassen for menn senior under fjorårets Birkebeinerritt, i tillegg til at han vant Sykkelenern på hjemmebane.

– Jeg har tro på at årets sesong kommer til å bli enda bedre enn i fjor. Jeg har lyst til å gjøre det enda bedre i Norgescupen i rundbane ettersom det er her jeg satser mest. Videre ut i sesongen hadde det vært morsomt å sykle like bra i år som i fjor på Sykkelenern og Birkebeinerrittet, sier han.

– Hva må til for at du skal hevde deg blant de beste?

– Jeg har et bra fysisk nivå som er rett i underkant av nivået til de beste. Det området jeg mangler mest på er det tekniske. I løpet av et ritt er det mange svinger og tekniske utfordringer og de aller beste klarer hele tiden å bruke de tekniske partiene til å skape ekstra fart og tjene sekunder. Det er i de partiene jeg må ta de største stegene, sier Mellemsæter.

For Skreen Vognild skal han i år bryne seg på nye utfordringer. Han rykker i år opp en klasse til menn junior elite.

– Det kommer til å bli hardt. Året som førsteårs junior må jeg ta som et år med mye læring. Jeg er yngst og må bare sykle så bra jeg kan, så får vi se hvordan det blir. På landeveisritt har jeg heller ikke noe lag i rundt meg som mange andre har, så jeg må konsentrere meg om meg selv og bare kjøre det jeg kan, sier Skreen Vognild.

Han er klar på at hvis han skal hevde seg blant de beste, må han holde seg frisk og klare å holde seg i gang i løpet av hele sesongen.

– Jeg vet at hvis jeg er i form så er jeg langt opp, sier han.

– Hvordan vil du oppsummere forberedelsene du har hatt i forkant av denne sesongen?

– Forberedelsen har aldri vært så gode som de er nå, jeg har holdt det i gang i hele vinter. Jeg har hatt noen få sykdomsrunder, men har taklet de utrolig bra og vært raskt tilbake i trening. Jeg var i Spania i to uker sammen med NTG, hvor vi fikk mange gode treningstimer. Jeg har også vært i Danmark sammen med en kompis i 16 dager, hvor vi fikk konsentrert oss om syklinga og fikk kjent litt på nivået der da vi kjørte et ritt. Har gått veldig mye på ski i år, samtidig som jeg har hatt utrolig mange gode økter på rulla, sier Skreen Vognild.

– Forberedelsene min tidlig i vinter var ganske lik forberedelsene min i fjor, men i motsetning til fjorårssesongen har jeg klart å holde kontinuitet i treningsarbeidet og bevare overskuddet inn mot sesongstart. Testene viser at jeg er i bedre fysisk form i år enn jeg i fjor, sier Mellemsæter.

Ser fram til Sykkelenern og Birkebeinerrittet

Begge syklistene ser fram til NM på Lillehammer i juni.

– NM terreng på Lillehammer er noe jeg gleder meg mye til, sier Skreen Vognild.

– Hovedmålet er norgesmesterskapet på Lillehammer i slutten av juni. Her kjenner jeg løypa godt og det blir på en måte min andre hjemmebane. Hele laget kommer til å satse på dette rittet så det kommer til å være et høyt nivå, sier Mellemsæter.

Skreen Vognild har de siste årene vært med på etapperittet U6, som arrangeres i Sverige.

– U6 er et stort mål denne sesongen. Jeg har vært med der mange år nå, men har ikke noe bedre plassering enn 4. plass. Så vi får håpe det blir bedre i år, sier Skreen Vognild.

Senere på sommeren kommer de klassiske rittene, som Sykkelenern og Birkebeinerrittet. Skreen Vognild har ikke hatt hellet med seg de gangene han har deltatt i Birkebeinerrittet tidligere, men han ser fram til å kunne få kjøre hele birken-løypa for første gang.

– Sykkelenern og Birkebeinerrittet er jeg synes er kjempemorsomt å sykle. Ellers har jeg planlagt å sykle mange ritt i år og jeg gleder meg til hvert enkelt av de, sier Mellemsæter.