Det ble etter hvert riktig så morsomt å overvære Oppdals første hjemmekamp for sesongen mot Gauldal IL.

Første omgang var dog ikke noe fyrverkeri. Gauldal dominerte banespillet og skapte noen halvsjanser, mens Oppdal satset på kontringer. Dessverre for hjemmelaget var den siste pasningen ofte upresis.

Seks minutter tok det før Oppdal kom seg inn på Gauldals banehalvdel med ballen. Da ble det farlig. Gjennombruddspasningen mot Mustafa Nafi Al-Falah var litt vel hard, men Al-Falah fikk til en brukbar avslutning fra nesten død vinkel. Ballen gikk utenfor.

Bortelaget fortsatte å presse, uten å skape de helt store sjansene, mens Oppdal fortsatte å prøve seg på kontringer.

Drøye halvtimen ut i kampen kom kampens største sjanse så langt, da en oppdaling kom alene med keeper. Gauldalkeeperen var raskt ute og fikk avverget.

I det 38. minutt tok Gauldal ledelsen på corner. 0-1 var også resultatet til pause.

Oppdal så ut som et helt annet lag, da de entret banen i andre omgang. Og det tok ikke mer enn tre minutter før de fikk frispark fra 17 meters hold.

Arnstein Fossum tok sats og skrudde ballen elegant i krysset til høyre for keeper. 1-1!

Nå fikk Oppdal blod på tann. Kampen svinget fram og tilbake, men det var Oppdal som skapte de farligste sjansene, mens Gauldal yppet seg mest på corner.

20 minutter ut i omgangen ble Al-Falah spilt gjennom. Den raske vingen fikk kontroll på ballen innenfor bortelagets 16-meter, før han ble felt bakfra. Straffe til Oppdal!

Erling Ween Bøe skrittet opp for å ta straffen. Bøe satte ballen til høyre og keeper gikk riktig vei. Keeper så ut til å nærmest lande oppå ballen, men den trillet likevel over målstreken. Oppdal i ledelsen!

Sju minutter senere rullet Oppdal opp langs venstrekanten. Innlegget endte opp hos Vebjørn Svorkmo på lengste stolpe. Han ekspederte ballen sikkert i lengste hjørne. 3-1 med et kvarter igjen av ordinær tid.

Men Gauldal ga aldri opp. Fire minutter senere fikk de en ny corner, og denne gangen endte ballen opp i nettet etter en kontant heading fra gauldalspilleren.

Fire minutter før slutt lå ballen i målet bak Oppdals keeper igjen. Gauldal har hentet opp tomålsledelsen.

De tre overtidsminuttene ble av det dramatiske slaget. Først jublet gauldalsspillerne for det de trodde var seiersmålet. De mente ballen var over streken, før en oppdalsforsvarer fikk avklart. Dommer, som sto ute på 16-meteren, kunne ikke være sikker og vinket spillet videre.

Bare sekunder senere ble en av oppdalsspillerne spilt gjennom alene med keeper, men atter en gang var bortelagets sisteskanse raskt ute og fikk blokkert avslutningen. Returen på nesten åpent mål ble satt over. Det var det siste som skjedde og kampen endte 3-3.

Oppdal tok dermed årets første poeng i sjettedivisjon avdeling 7.

Målscorer Vebjørn Svorkmo var skuffet, men fattet etter kampslutt.

- Jeg trodde vi skulle klare å ro det i land, når vi leda med to mål, sier Svorkmo.

Så scoret Gauldal det Svorkmo mener var et heldig mål.

- Da fikk de motivasjonen tilbake og vi ble nødt til å ligge lavt på egen halvdel for å forsøke å forsvare ledelsen. Det er en vanskelig måte å spille fotball på.