Skianlegget i Kåsen kan se tilbake på en lang og god vinter og nå er tråkkemaskina parkert for godt denne sesongen. Nå starter arbeidet med å utbedre anlegget til neste sesong, i tillegg til at det nå er satt ned ei gruppe som skal jobbe med å få på plass asfalt i Kåsen.

- Vi skal ha vårt første møte i kveld, så det blir spennende å se hvordan planene for det arbeidet blir framover, forteller Arnt Gulaker til Opdalingen.

- En svært gledelig nyhet

Han forteller at skiskyttergruppa fikk en gledelig melding onsdag.

- I dag fikk vi vite at Kåsen har blitt C-lisens godkjent. Det vil si at vi kan arrangere større arrangement her, som for eksempel World Cup, sier han og legger til at dette var gledelige nyheter å få på en onsdag.

Han tror denne godkjenningen kan være med på å høyne interessen i Kåsen. Allerede til februar neste år skal Oppdal IL skiskyting arrangere Hovedlandsrennet, som vil samle mellom 300-400 skiskyttere i alderen 15-16 år.

- Vi har i tillegg søkt om å få arrangere junior-NM i 2020, men den søknaden får vi nok ikke svar på før senere, sier han.

Gulaker forteller at de også kunne tenkt seg å søke om senior-NM.

- Det er viktig at vi har noe å strekke oss etter, sier han.

- Er det å få en C-lisens noe dere har jobbet mot?

- Det er det vi søkt om å få en godkjenning på og prøvd å lagt forholdene til rette for å tilfredsstille de kravene som ligger til grunn. Det ser endelig ut som som om vi har klart det. For å få C-lisens handler det om hele totalpakken, både løypene og hele stadionområdet, sier han.

Gulaker sier at lisensen i første omgang gjelder skiskytterrenn.

- Kjempeløft for en liten klubb

Gulaker håper at de kan starte med asfaltarbeidet ganske snart.

- Vi er avhengige av samarbeidspartnere for å få det til. Vi klarer det ikke uten velvillige sponsorer og vi har et håp om at kanskje kommunen vil være med på finansieringen, sier han.

- Hvor mye vil det koste å legge asfalt i Kåsen?

- Det er vanskelig å si, men det vil nok ligge et sted mellom fire-seks millioner kroner på hele anlegget. Om vi får asfalt på plass, så er det et kjempeløft for en liten klubb, sier han.