Søndagens kamp på Lerkendal, da Rosenborg uten å imponere, sikret seg tre nye poeng i jakten på et nytt seriemesterskap, ble en stor opplevelse for musikantene i Oppdal Juniorkorps. Korpset ble plukket ut av ordfører Kirsti Welander til å være hedersgjester på kampen, der alle som ville være med fra korpset og drillkorpset fikk være med.

Trøndelag på kamp

Opplegget er en del av konseptet Trøndelag på kamp, og korpset ble hentet på Oppdal av Nettbuss som kjørte gjengen inn til byen der de ble tatt imot av Rosenborg på Lerkendal.

–Dette ble en meget bra dag for alle sammen. Vi fikk sponset mat på Melhus av Oppdal kommune, før vi kjørte inn til stadion. På Lerkendal ble vi møtt av flere aktiviteter før vi gikk inn for å se kampen, forteller leder i Oppdal Juniorkorps, Tone Bjerkaker.

Vil tilbake til Lerkendal

Bjerkaker sier at tilbakemeldingene fra korpsmedlemmene er udelt positive, og hun er glad for at ordføreren valgte nettopp korpset som hedersgjester.

–Det er jo så mye å velge i, så vi føler oss veldig privilegerte som fikk denne turen, sier hun.

Juniorkorpset har medlemmer i aldersgruppen 8–17 år, og de er enige om at til Lerkendal, dit vil de gjerne reise flere ganger.

–Det er stor aldersspredning i korpset, men de eldste er veldig flinke til å ta vare på de yngste. Vi håper på flere medlemmer, så det er bare å bli med, sier Bjerkaker og kjører litt rekrutteringspolitikk når hun først har muligheten.

Ordfører i Rennebu, Ola Øie, var også på Lerkendal på søndag. Her følte han seg nesten som hjemme.

Rennebu og Oppdal fikk "eie" kampen på Lerkendal, blant annet med at småtroll og ballhentere var fra kommunen. Rosenborg og samarbeidspartneren Nettbuss slo virkelig på stortromma, og både hentet småtrollene og kjørte de tilbake i klubbens spillerbuss.

–Det var fullt av rennbygger, for overalt hvor jeg snudde meg så jeg sambygdinger. Hele opplegget fra da Rosenborg var i Rennebu på onsdag og til ungene ble kjørt til Lerkendal er helt topp. Vi hadde også et møte med Trønderenergi før kampen, noe som var nyttig for oss alle. Det er med litt stolthet jeg ser at Trønderenergi, som er en stor arbeidsgiver i Rennebu, er en viktig partner for Rosenborg, sier han.

Fint møte med legenden

Kollega Kirsti Welander i Oppdal synes også det er artig å være på Lerkendal.

–Ola og jeg var på VIP, der vi fikk hilse på mange klubblegender. Ikke minst var møtet med Nils Arne Eggen veldig fint. Nå er ikke jeg så ofte på Lerkendal, men jeg heier jo selvsagt på laget. Jeg synes også det er ekstra artig når det går bra med Tromsø og Bodø/Glimt, sier ordføreren for sikkerhets skyld.

Hun er jo tross alt vokst opp et stykke nord for Trøndelag.