Rune Fjelldal er en av mange som har hatt Bjørn Hansen som trener opp gjennom årene. Han forteller om en varm og raus person, som nå har gått bort.

- Det var en veldig trist nyhet å få. Jeg har hatt litt med Bjørn å gjøre, også privat. Selv om jeg visste at han var syk, så er det trist. Det er en stor personlighet som har gått bort, sier Fjelldal.

63-åringen hadde Hansen som trener på gutte- og juniorlaget, samt som lærer i enkelte fag på ungdomsskolen. Han husker også vagt at han spilte et par kamper sammen med Hansen som seniorspiller.

Fjelldal gir Hansen en stor del av æren for å ha organisert guttefotballen i Oppdal på siste halvdel av 60-tallet og på begynnelsen av 70-tallet.

- Merka du ambisjonene eller potensialet hans allerede da?

- Han var veldig ivrig og engasjerende. Vi fikk raskt inntrykk av at han var en kar med et stort hjerte og at han var en omsorgsperson. Det fikk jeg senere bekreftet, sier Fjelldal, som har truffet Bjørn mange ganger opp gjennom årenes løp.

Fjelldal trente også under duoen Bjørn Hansen og Nils Arne Eggen på kretslaget på 70-tallet, flere år før de sammen gjorde Rosenborg til en klubb å regne med i europeisk målestokk.

Siste gang han møtte trenerlegenden, var på Lerkendal i fjor høst. Da fortalte Hansen hans gamle elev at han var syk.

- Hvordan vil du beskrive Bjørn Hansen som person?

- For rundt 40 år siden skulle vi (Oppdal IL) møte juniorlaget til Rosenborg i NM. Da gikk jeg på skole i Molde og hadde ikke mulighet til å komme meg hjem til riktig tid. Da satte Bjørn seg i bilen og kjørte fra Oppdal til Molde for å hente meg. Det sier litt om Bjørn, jeg synes denne historien illustrerer ham godt. Det sier så mye om ham som person og det enorme engasjementet hans. Kampen mot Rosenborg endte for øvrig med tap, sier Fjelldal, før han fortsetter å rose mennesket Bjørn Hansen:

- Jeg vil beskrive ham som et stort menneske, et fantastisk medmenneske og som en veldig raus person. Jeg mener også at han var en rettferdig person, som hadde stor respekt for omgivelsene sine og omgivelsene hadde stor respekt for ham.

- Hvordan husker du Hansen som fotballmann og -trener?

- Som sagt så husker jeg han som en veldig engasjerende trener. Han var også veldig klar på hvordan han ville ha ting. Jeg husker at vi spillerne hadde stor respekt for ham.

- Etter hans periode i Oppdal, hadde han alltid Oppdal nært sitt hjerte. Han var veldig glad i folket her og i Oppdal som plass, det ga han veldig klart uttrykk for.

Fjelldal mener duoen Hansen og Eggen, som styrte skuta da Rosenborg var på sitt aller, aller beste under storhetstiden på 90-tallet, utfylte hverandre helt perfekt.

- Bjørn har hatt en eventyrlig karriere innenfor fotballen, både innen klubbfotballen og ikke minst på landslaget. Det er det ingen tvil om. Det er sikkert mye mer som kunne vært sagt om Bjørn. Jeg sitter, som så mange andre, igjen med en enorm takknemlighet for alle de fantastiske opplevelsene han og Nils Arne Eggen ga oss med Rosenborg på 90-tallet og for alt han gjorde med fotballen for oss guttene i Oppdal. Det var helt enestående.