I løpet av de nærmeste ukene vil arbeidsgruppa som jobber for å få på plass ny fotballhall i Oppdal gjennomføre i alt fire møter med aktuelle leverandører. Det første møtet blir avholdt i kveld (torsdag) der arbeidsgruppa og leder Inge Lauritzen fra fotballgruppa møter representanter fra ScandicHall.

- Arbeidsgruppa under ledelse av Per Roar Bekken har forsøkt å få en oversikt og se på hvilke muligheter de kan gå for. Det arbeidet konkretiseres nå med at vi etter tur vil snakke med fire leverandører, forteller Lauritzen.

Lauritzen sier at målet er å fatte en beslutning i "hallsaken" i slutten av mai.

- Da vil styret levere inn sin anbefaling og spille inn saken til kommunen og idrettsrådet, sier han.

I sine møter har arbeidsgruppa sett på banestørrelse, løpebane, garderober, beliggenhet - og ikke minst finansiering.

- Det er mange faktorer som spiller inn, og det er totalprisen som til syvende og sist er utfordringen. Vi snakker om minimum 15 millioner kroner, og det er penger i hvert fall ikke jeg har i lomma, sier Lauritzen.

Styret i fotballgruppa har bedt om at denne saken skal gå så raskt som mulig, og Lauritzen synes arbeidsgruppa har respondert bra på dette ønsket.

For å skaffe seg den nødvendige beslyutningsgrunnlaget før innstillingen om ny hall skal leveres i slutten av måneden, intensiveres nå arbeidet i hallgruppa.

- Førstkommende mandag gjennomfører vi en befaring til fotballhallene i Kvam og på Dombås i Gudbrandsdalen, onsdag 9. mai skal vi ha et møte med Best-Hall og mandag 14. mai er det ny befaring til Tynset der Hugaas Entreprenører fra Midtre Gauldal er leverandør, opplyser Lauritzen.

Fotballhallen på Dombås er på tre dekar og var kostnadsberegnet til 9,7 milloner kroner i følge Gudbrandsdølen Dagningen.

Kvamshallen ble bygd i 2011 av Best-Hall Norge og har en banestørrelse på 40x60 meter med kunstgress og tribuner til 100 personer. Kvamshallen er en uisolert PVC-hall og kostet i sin tid omlag 7 millioner kroner, i følge Kvam IL.

Nytrømohallen på Tynset er fra 2015, er på 40x60 meter, har kunstgressdekke, har inngangsparti med toaletter, men er uten garderober. Kostnadsramme for hallen var i følge Østlendingen 17 millioner korner.