Den fartsglade oppdalingen avsluttet fjorårets konkurransekjøring med å bli nummer tre sammenlagt i klassen Extreme i Norsk Motor Klubb Mesterskap. I denne cupen samler man poeng ved å kjøre på baner som er under NMK.

Pallplassen sammenlagt sørger for at han får bedre økonomiske betingelser for årets sesong. Dette gjør at han kun skal betale halve startavgiften i løpene.

Ørstad ble også nummer tre sammenlagt i NM i fjor.

Nektet å kjøre

Men alt kunne ha sett så annerledes ut for oppdalingen. Etter at Mats Ørstad hadde fått lisens for å kjøre shortcar i 2015, kom kontrabeskjeden fra Norges Bilsportforbund; han fikk ikke kjøre løp med fellesstart. Han valgte å anke avgjørelsen.

Generalsekretæren i Norges Handikapforbund Arne Lien uttalte til Opdalingen at han mente dette likner på diskriminering.

Anken gikk gjennom og Norges Bilsportforbundet gjorde om på vedtaket.

- En sesong utenom det jeg forventet

I helga er det duket for sesongstart i Shortcar-serien og Mats Ørstad er på plass på Vålerbanen for å kjøre to løp.

- Jeg gleder meg til denne sesongen. Jeg føler at jeg har begynt å kjenne bilen veldig mye bedre og ting fungerer veldig bra nå, sier Ørstad til Opdalingen.

- Fjorårssesongen synes jeg gikk veldig bra. Å bli nummer tre i NM var ikke noe jeg forventet i begynnelsen av sesongen. Jeg hadde det også veldig gøy når jeg kjørte og følte jeg ble bare bedre og bedre utover sesongen, sier han.

Fram mot årets sesong har han ikke fått kjørt så mye som han hadde ønsket. Han hadde en kræsj på slutten i fjor, hvor konsekvensen var at de måtte skru en hel del på bilen i vinter.

- Hva er årets mål?

- Årets mål er å komme på pallen samenlagt og å ha jevnere resultater enn i fjor.

- Hvordan er det å være en del av Shortcar-miljøet?

- Jeg synes det er veldig hyggelig. De har tatt oss veldig godt imot og på kveldene etter løpet er Shortcar-miljøet veldig sosiale sammen og vi har det mye morro sammen, sier han.

Denne sesongen ser han fram til NM-runden som arrangeres på Kinnekulle Ring i Sverige.

- Jeg har aldri vært der selv, men jeg har hørt fra andre om at det er en veldig kul bane, sier han.