Klinket til med seier

Bård Botten tok årets første seier i Though Viking.
Sport

Tough Viking er Nordens største hinderløp og består av harde, våte og utfordrende kilometere med mengder av store hinder, designet av spesialister fra marinen. Hindrene er konstruert for å gi deltakerne maksimal utfordring og består blant annet av ild, 10 000 volt strøm, leire, monkeybar og amerikanske fotballag.

Bård Botten fra Oppdal deltok i klassen M50+ og i dag løp han inn til seier i sin klasse. For tre uker siden deltok han i konkurransen i Gøteborg og ble nummer tre i sin klasse.

- I dag løp jeg kjempefort. Jeg hadde kjempelyst å vinne etter tredjeplassen for tre uker siden, forteller Botten til Opdalingen.

Han klokket inn på tiden 52.45, som er ny pers for oppdalingen. Han perset med over sju minutter fra forrige løp.

- Jeg bestemte meg for å tråkke til fra start, for jeg ville virkelig vinne klassen. Med dagens seier og den tiden, så viser jeg at jeg holder nivået godt, sier han.

- Hva er den største forskjellen fra dagens løp mot løpet i Gøteborg?

- Jeg merker at jeg er i mye bedre form. Jeg var i god form i Gøteborg, men jeg er i enda bedre form i dag. Jeg har slitt litt med halsen og lungene den siste tiden, men jeg kjente ikke til noe av det i dag. Jeg har trent mye i vinter og jeg har fem økter mer i uka enn hva jeg hadde i fjor, sier Botten.

EM og VM har vært hovedmålene for Botten denne sesongen. I månedsskiftet juni/juli og i oktober står han på startstreken i henholdsvis EM og VM.

- EM nærmer seg med stormskritt. For at jeg skal klare å hevde meg i de store mesterskapene, må jeg bare fortsette å fokusere på det jeg holder på med. Opplegget jeg har holdt på med den siste tiden har fungert og sammen med treneren min Geir Karlsen så har vi lagt opp til mye god trening som vi kommer til å fortsette med, sier han.