Vant sitt første internasjonale stevne

Emma Løkken (13) var bedre enn mange av sine rutinerte svenske konkurrenter.
Sport

I helga gikk Nordisk Baltisk mesterskap i dressur på Sørlandsparken Ridesenter i Kristiansand i regi av Epona Rideklubb av stabelen. Norge stilte med fem ekvipasjer i seniorklassen og to ekvipasjer i klassen U25. I tillegg hadde Norge 10 deltakere i Nordisk mesterskap for Para-utøvere.

Louise Almlund Løkken er en av utøverne som er tatt ut for Norge i seniorklassen. Hun skal konkurrere med Mr. Gold. I tillegg til henne var Ellen Birgitte Farbrot, Hanne Brænden, Stine Gøtesen og Mona Mangseth tatt ut i seniorklassen for Norge.

I lagkonkurransen ble Norge nummer tre. Almlund Løkken var først ut på det norske laget. Under søndagens finale i Nordisk mesterskap endte Louise Almlund Løkken og Mr. Gold på en 5. plass. Louise Almlund Løkken viste en god og harmonisk kür med sin vakre hingst Mr. Gold G. Hun innledet sterkt med et knallgodt holdt, og feil holdt hun på god avstand gjennom hele progranmmet, med vel tilpasset musikken med blant annet av Kygo. Resultatet ble 71,555 prosent.

- Jeg er veldig fornøyd med dagen og hvordan resulatet endte, sier Almlund Løkken til Opdalingen.

Hun forteller at mye av grunnen til at det har gått veien for henne den siste tiden, er på grunn av den gode treningssituasjonen de har i lands- og elitegruppen, med duoen Pether Markne og Maria Terese Engell.

- Før dette kom i gang har jeg ridd mest for meg selv, knapt hatt hjelp. Men disse samlingene som har vært nå har vært fantastiske. Pether med sin kunnskap og rideteori og så Maria med sitt fokus på sitsen, det er bare helt utrolig. Jeg suger til meg som en svamp, jeg trener hjemme utenom ridningen på det som Maria lærer bort og det er bare utrolig viktig. De små nyansene i hvordan man sitter har så utrolig stor virkning på hvordan hesten går. Det har hjulpet meg helt enormt. Jeg vet at det er jeg som setter begrensningene, ikke hesten min. Hvis jeg klarer oppgaven min, gjør han det også. Vi har et forbedringspotensiale i enkelte øvelser. Jeg vet at det opp til meg og min sits å få det ut av ham. Det jobber jeg beinhardt på nå, sier hun.

Datteren Emma Løkken (13) var også tatt ut til å starte sitt første internasjonale stevne i klassen children. Hun startet konkurransen med å bli nummer på i sin klasse på torsdag.

På fredag red hun et kjempebra program og gikk til topps i klassen sin.

- Hun var kjempeglad over seieren. Hun har vært nervøs i forkant av stevnet, men det har gått kjempebra. Hun synes selv det var stas da de spilte nasjonalsangen under premieseremonien, sier hun.