- Dette er en gledens dag

Lokal sportsbutikk kastet seg rundt da sykler til 200.000 kroner ble stjålet.

Geir Plassen hos VPG fikk den store æren av å overlevere den nye sykkelen til Maren Skreen Vognild.  Foto: Katrine Silseth Naas

Sport

Flere syklister fra Oppdal sykkelklubb deltok Fiskumrittet i slutten av april. Rittet ble en blandet opplevelse, for selv om det på mange måter ble ei fin helg for sykkelfolket, kastet en utrivelig hendelse skygge over oppholdet.

– Vi ble frastjålet fire sykler til en estimert verdi av 200.000 kroner, uttalte Olga Marie Skreen til Opdalingen etter hendelsen.

En av dem som ble rammet av tyveriet, var Maren Skreen Vognild. Hun ble frastjålet en splitter ny sykkel. Hun rakk bare å bruke den på to treninger og i ett ritt.

VPG kastet seg rundt da de fikk vite at flere syklister fra Oppdal hadde blitt fråstjålet syklene sine.

- Butikken tok kontakt med oss mandagen etter ritthelga og da fikk de vite hvilke sykler som var borte. Geir Plassen hos VPG skulle sjekke om han klarte å få tak i den samme sykkelen til Maren, sier Skreen Vognild.

Hun forteller at de hadde begynt å forberedt Maren på å skaffe en ny sykkel i en annen farge.

- Hun har tidligere arvet sykler av storebror Markus Skreen Vognild, men i år skulle hun få sin egen sykkel. Derfor var det ekstra kjipt at den ble stjålet, sier hun.

For ikke mange dagene siden kom telefonen fra VPG som familien hadde ventet på; de hadde klart å få skaffet akkurat samme sykkel som ble stjålet.

- Det er aldri hyggelig å få høre at utøvere har blitt frastjålet syklene sine. En av syklene som ble stjålet var en av våre egne, og det var ekstra kjipt for vedkommende som hadde lånt den. Det spesielle med Maren sin sykkel er at det var kun en sykkel i hele Norge som hadde den fargen og vi viste serienummeret på den. Men den måtte nok ha gått ut av landet, sier Plassen.

Han forteller at de hørte med varelageret i både Taiwan, Canada og Tyskland, men at sykkelen ikke var å oppdrive.

- Men det tok ikke lang tid før det kom en telefon fra Tyskland. De er også distrubitører for Benelux-landene og der hadde de klart å få tak i sykkelen, sier han.

- Hvordan kjennes det å kunne overlevere akkurat samme sykkel til Maren?

- Det er veldig gledelig. Vi er veldig glad for at vi klarte å finne sykkelen i akkurat den fargen hun ville ha, sier han.

Hovedpersonen selv er veldig fornøyd med å få akkurat den sykkelen hun ville ha.

- Jeg trodde først at de ikke kom til å få det til, så da jeg fikk beskjeden om at de hadde klart det, ble jeg veldig glad. Jeg setter utrolig stor pris på den jobben butikken har gjort for å få det til, sier Maren.

Med ny sykkel på plass er Maren klar for å tråkke inn til nye topplasseringer i sykkelmiljøet.