I tre hele pinsedager er 80 unge fotballspillere, de fleste fra Oppdal pluss noen få fra Rennebu, samlet på Oppdal Bankbane for å lære enda litt mer om spillets finesser.

Pinseaften fikk de celebert besøk av Rosenborgspillerne Matthias Vilhjalmsson og Samuel Adegbenro, og spesielt blant de yngste var dette besøket litt av en høydare på fotballskolen.

Ellers går mye av tiden til å øve, i tillegg til at det spilles kamper mellom de oppsatte lagene. Lag som har fått velklingende navn som for eksempel Saint-Ètienne, Crystal Palace og Hertha Berlin. Nær sagt noe for enhver smak, med andre ord.

- Vi har fått mange nye øvelser i treningsheftet i år, noe som er med og øker motivasjonen til spillerne. Fotballskolen er en fin ting i starten av sesongen, og vi tar med oss mange av øvelsene videre i sesongen, forteller Kurt Enebakk, en av instruktørene som tilbringer pinsehelga på fotballbanen sammen med ungene.

Søndag var spillerne på Mot-foredrag, og i følge Nora Solem Breili lærte de i hvert fall en viktig ting på foredraget.

- Vi lærte å ta egne valg, sier spilleren på Oppdal J14, noe vi synes høres ut til å være en grei oppsummering.

Apropos kampene; i følge Elise Hoel, markant spiller på Saint-Ètienne, ble Hertha Berlin formelig feid av banen i det interne oppgjøret.

- Det trenger du vel strengt tatt ikke å skrive, repliserer Herthas John Øien noe betuttet og nekter å smile til fotografen.

Ingrid Bjørgen blander seg også inn i diskusjonen, og J14 spilleren vil bare understreke at det selvfølgelig er Crystal Palace som er det beste laget. Bare så det er sagt, liksom.

Pausen er over, og instruktørene legger til rette for Midtsjø-løypa. Her gjelder det å føre ball mellom kjegler, for så å avslutte med scoring i det forholdsvis lille målet.

De fleste viser en imponerende teknikk, sin unge aldre til tross. Fremgangen er da også merkbar på mange av deltakerene etter noen dager under kyndig veiledning.

- Det er mange som sliter med dårlig selvtillit når de kommer, og som får mer trua på seg selv etter fotballskolen, er gladmeldingen fra instruktør Enebakk.

Diskusjonen pågår vel forresten fortsatt mellom Oppdalinger og Rennbygger om hvem som er best i den "vanlige" serien. En diskusjon vi lar ligge, bare antyde at noe av poenget er vel at vi alle har noe å lære av hverandre.